De markt voor zonnepanelen, oftewel PV installaties of fotovoltaïsche systemen genoemd, is booming! Niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd. Met de groeiende behoefte aan klimaatbescherming en de energiecrisis neemt de vraag naar fotovoltaïsche systemen toe. Zowel in industriële toepassingen als voor particuliere huishoudens.

Het aantal zonnepaneel fabrikanten en de capaciteit ervan groeien elke dag, evenals andere voor andere PV-onderdelen.Veel van deze bedrijven komen uit het Verre Oosten, vooral China. Lees hier waarom dit goed is en welke zonnepaneel fabrikanten het beste zijn in Nederland.


Mee doen aan de solar revolutie? Doe de dakcheck voor jouw thuis!


Otovo-criteria voor het selecteren van onze merken zonnepanelen

Als marktplaats voor zonne-energiesystemen staan we continu in contact met fabrikanten en installateurs. Zo wisselen we kennis uit om onze klanten alleen het beste van het beste te kunnen bieden. We hebben specifieke criteria voor fabrikanten die met ons samen mogen werken. We letten vooral op:

 • Jarenlange expertise: we vertrouwen op ervaring en daarom op PV-fabrikanten die al jaren produceren.
 • Materialen van de hoogste kwaliteit: een zonnepaneel-systeem is een investering voor tientallen jaren. We zorgen ervoor dat de geïnstalleerde materialen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Zo weet je zeker dat je na 20 jaar nog steeds efficiënt elektriciteit produceert.
 • Engagement voor duurzaamheid: onze visie voor de toekomst is groen. Daarom werken we alleen met zonne-energiefabrikanten die onze missie voor meer duurzaamheid delen en nastreven.
 • Investering in onderzoek en ontwikkeling: om ervoor te zorgen dat we jou altijd de meest efficiënte fotovoltaïsche modules kunnen bieden, zorgen we ervoor dat onze fabrikanten de vinger aan de pols houden. Zo doen ze voortdurend onderzoek naar de nieuwste technologieën.

Op basis van deze criteria hebben we de beste huidige fabrikanten van zonnepanelen geselecteerd:

Voor omvormers en thuisbatterijen werken we met deze merken:

 • Growatt
 • Enphase
 • Ginlong Solis
 • PylonTech

Laten we elke fabrikant van dichtbij bekijken in ons overzicht!

Bereken je besparing met deze top merken


Trina Solar - leverancier van intelligente zonne-energieoplossingen

Trina Solar is opgericht in 1997 en is een van de eerste Chinese bedrijven in de fotovoltaïsche industrie. Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een wereldleider in fotovoltaïsche ontwikkeling en productie. Trina Solar biedt fotovoltaïsche oplossingen voor zowel grootschalige installaties als voor privégebruik.

De hoge kwaliteit van de zonnepanelen stelt huishoudens en bedrijven over de hele wereld in staat om op betrouwbare wijze schone energie op te wekken. Zo dragen ze bij aan de bescherming van het milieu. Trina zonnepanelen wekken overal ter wereld elektriciteit op, zelfs in regio's met extreme omstandigheden, zoals de Atacamawoestijn in Chili. Dit spreekt voor de uitstekende kwaliteit van de zonnepanelen.

Bovendien is Trina Solar een bedrijf dat bekend staat om haar inzet voor duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. Een van de doelstellingen van Trina Solar is het verminderen van het elektriciteits- en waterverbruik en het verminderen van de CO2-uitstoot bij de productie van hun PV-modules.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn twee belangrijke aspecten voor Otovo bij het selecteren van PV-fabrikanten. Daarom is Trina Solar een van onze leveranciers.


💡Interesse aan zonnepanelen van Trina Solar?💡Bij Otovo werken we met gerenomeerde merken voor zonnepanelen en bieden jou afgestemd op jouw behoeftes de beste optie. Trina Solar, JA Solar of LONGI Solar zijn in de uitvoeringen standaard of premium beschikbaar. Ontdek, welk paneel bij jouw project past in onze product omgeving.JA Solar: de superster op het gebied van zonne-energie uit China.

JA Solar is een Chinees bedrijf dat werd opgericht in 2005. Het is een van de bekendste PV-fabrikanten ter wereld. Naast vestigingen in China, de VS, Japan, Australië, Brazilië en Zuid-Korea is JA Solar ook gevestigd in buurland Duitsland.

JA Solar is met zijn modules vertegenwoordigd in meer dan 130 landen en heeft bijna 33.000 werknemers.

De zonnepanelen van JA Solar zijn gebaseerd op de gepatenteerde PERC-technologie. Bij deze technologie is aan de onderkant van de zonnecellen een lichtreflecterende laag aangebracht. Dit maakt de fotonen, dus de elementaire deeltjes van het licht,  bruikbaar die gewoon door niet-gecoate panelen gaan. Hierdoor genereren de zonnepanelen meer elektriciteit bij verspreid licht dan conventionele panelen en behoren ze tot de meest efficiënte op de markt. JA Solar biedt een productgarantie van twaalf jaar op zijn modules.


De JA Solar modules in één oogopslag:

JA Solar biedt een breed scala aan fotovoltaïsche modules. Bij Otovo hebben we tot nu toe vooral de modellen JAM54S31, JAM60S20 en S21 gebruikt.


Kenmerken van de JAM60S20-module

Het JAM60S20-380 model is een monokristallijne module met 120 halfcellen en een vermogen van 425 W maximaal. De PERC- en halfceltechnologie van dit model resulteert in optimale fotovoltaïsche prestaties.

 • Rendement tot 20,9
 • Maximale jaarlijkse degradatie van 0,60


LONGi Solar: een van de besten

LONGi zonnepanelen behoren tot de meest efficiënte en beste op de hele zonne-energiemarkt. Het bedrijf werd in 2000 opgericht in China en produceert fotovoltaïsche panelen voor zowel privégebruik als voor grote zonneparken. Met meer dan 60.000 werknemers is LONGi een van 's werelds grootste werkgevers in de zonne-energiesector.

Het bedrijf staat bekend om hun focus op onderzoek. Het innovatielab werkt samen met onder andere het Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems (ISE) en het Institute for Solar Energy Research in Hameln (ISFH). Al dit onderzoek loont: In juni 2023 presenteerde LONGi bijvoorbeeld zonnecellen met een efficiëntie van 33,5%.

Otovo biedt ook hoogwaardige LONGi-modules, die altijd state-of-the-art zijn en gebaseerd op monokristallijne panelen met PERC-technologie. De fabrikant biedt een prestatiegarantie van 25 jaar en een bijkomende productgarantie van 12 jaar.


De LONGi zonnepanelen in één oogopslag:

De modellen die wij gebruiken hebben een vermogen van  410W, 415W, 420W en 425W. Wij werken onder andere met de volgende LONGiSolar modules:

 • LR5-54HPB-410M, 405M, 400M, 395M, 390M

LONGiSolar biedt 12 jaar garantie op het product en 25 jaar garantie op het vermogen.


De kenmerken van LONGi zonnepanelen:

 • Rendement tot 20,9
 • Gegarandeerde minimale prestatie van 98 % in het eerste jaar.
 • Maximale jaarlijkse degradatie van 0,55 %.
 • Gegarandeerd minimaal rendement in het 25e jaar: 84,8%.


Meyer Burger: Zonneprecisie uit Zwitserland

Het zonne-energiebedrijf Meyer Burger werd in 1953 opgericht in Zwitserland. Aanvankelijk concentreerde het bedrijf zich op de bouw van machines voor de productie van horlogekristallen. In 1983 deed het bedrijf zijn intrede in de fotovoltaïsche industrie en sindsdien ontwikkelt het voortdurend nieuwe productiemethoden voor zonnecellen. Meyer Burger is wereldwijd actief en heeft dochterondernemingen in Zwitserland, Duitsland, de VS, China en Singapore. De zonnecellen en -modules worden onder andere geproduceerd in Bitterfeld-Wolfen en Freiberg.

De zonnecellen van Meyer Burger hebben een speciale celstructuur die het rendement van de modules verhoogt. Dit stelt hen in staat om meer zonlicht op te vangen en opgewekte stroom met minder weerstand door het paneel te leiden. Bovendien zijn de modules stabieler en minder gevoelig voor microscheurtjes. Deze kleine beschadigingen zorgen ervoor dat een zonnepaneel in de loop der jaren steeds minder stroom produceert.

Dit geldt niet voor Meyer Burger modules: ze garanderen een opbrengst van minstens 92%, zelfs na 25 jaar. Bij de bijzonder hoogwaardige glas-glas modules garandeert de fabrikant zelfs 93% vermogen na 30 jaar gebruik.


Merken van omvormers en thuisbatterijen

Om zonne-energie bruikbaar te maken voor bij jou thuis, heb je een omvormer nodig. Hij maakt van de gelijkstroom die jouw pv-modules produceren, wisselstroom die uit jouw stopcontact komt. Een omvormer is dus een van de belangrijkste onderdelen van de zonne-installatie.

Thuisbatterijen worden ook in Nederland steeds populairder. De salderingsregeling blijft verder bestaan maar om het chronisch drukke energienet in Nederland niet verder te overbelasten, is een thuisbatterij een slimme keuze. Daarom is het verstandig om nu al na te denken over energieopslag. Met een thuisbatterij ben je onafhankelijker van prijsschommelingen op de energiemarkt. Bovendien sla je zelf opgewekte stroom op en gebruik je hem precies wanneer je hem nodig hebt.

De vuistregel voor het optimale functioneren van omvormers en accu's samen is:

Onderdelen van hetzelfde merk werken het beste samen. Dit proberen we zo goed mogelijk om te zetten. Maar het gebruik van de juiste merken hangt natuurlijk af van jouw aantal zonnepanelen, de beoogde opbrengst en de beschikbaarheid op de markt. Ook hierbij houden we ons aan onze kwaliteit standards.

Onze Core-merken op die we vertrouwen zijn Growatt, Pylontech, Enphase en GinglongSolis.


Growatt voor omvormers en thuisbatterijen

Growatt bestaat sinds 2011 en is inmiddels de wereldwijde leider voor omvormers op het gebied van particuliere energievoorziening. Maar ook voor thuisbatterijen en de overige markt voor omvormers zit Growatt in de top vier.

Bij Otovo bieden we een selectie Growatt omvormer-modellen aan. Deze omvormers staan bekend om hun efficiëntie, betrouwbaarheid en veelzijdigheid.

De beschikbare modellen bij Otovo zijn:Growatt SPH 3000 - Growatt SPH 10000TL3 BH-UP. Growatt omvormers hebben een range van efficiëntie van 94-98%. Wij verkopen ze met de bijpassende thuisbatterijen Growatt ARK 7.6XH t/m modell Growatt ARK 25.6XH.


Enphase voor omvormers en thuisbatterijen

Het  Amerikaanse merk Enphase produceert sinds 2006 onderdelen voor zonne-installaties. Zij staan vooral bekend om hun slimme micro-omvormers.

Het voordeel van micro-omvormers is dat ze elk paneel gericht kunnen controleren. De overall prestatie van je zonnepanelen wordt dus minder gevoelig voor uitval van een of meerdere panelen. Dit gebeurt vaak met string-omvormers.

Wij gebruiken vooral de IQ8 reeks. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen installeren we de IQ8+, IQ8MC of IQ8M.  Voor deze omvormers is er de Enphase Encharge-10T-1 P-INT als 1-phase en 3-phase beschikbaar.


Ginlong Solis en Pylon Tech

Op de wereldmarkt is GinlongSolis de nummer drie van omvormers voor zonneenergie. Opgericht in 2005 in Ningbo, China, groeide het bedrijf snel tot een van de wereldleiders in hernieuwbare energie technologie. Zelfs op de Eiffeltoren in Parijs is een omvormer van GinlongSolis verwerkt!

De meest gebruikte combinatie bij Otovo tot nu toe is Ginlong Solis omvormers met een Pylontech Force batterij

Pylontech bestaat sinds 2009 en richt zich geheel op batterijen voor zonnepanelen en andere duurzame energieopslag. Zij leveren producten zowel voor particulieren als voor grote bedrijven. Ook deze Chinese player is een van de meest verkochte fabrikanten wereldwijd. In 2021 waren ze de nummer twee voor thuisbatterijen op globaal niveau. 

Afhankelijk van het aantal kwh die je op gaat wekken, combineren we de GinlongSolis RHI-reeks omvormers met de bijbehorende Pylontech Force-L1-2M - Pylontech Force-L1-5MOverzicht en samenvatting van onze merken

Te veel informatie? Geen probleem! In de overzichtstabel hebben we alle merken en modellen die we gebruiken voor jou samengevat.

Zonne-panelen Omvormers Batterijen
Trina Solar GinlongSolis RHI-3-K-48ES-5G, 3000W,1 fase, 230/400V Pylontech Force-L1-2M (7.1 kWh)
LONGi Solar GinlongSolis RHI-3.6-48ES-5G, 3600W,1 fase, 230/400V Pylontech Force-L1-3M (10.65 kWh)
JA Solar GinlongSolis RHI-4.6-48ES-5G, 4600W,1 fase, 230/400V Pylontech Force-L1-4M (14.21 kWh)
Meyer Burger GinlongSolis RHI-3P5K-4G, 5000W,3 fase, 400V Pylontech Force-L1-5M (17.76kWh)
EnphaseIQ 8M (1-Phase), 330W 230/400V Enphase Encharge-10T-1P-INT (1-Phase) (10.5kWh)
EnphaseIQ 8M (3-Phase), 330W 400V Enphase Encharge-10T-1P-INT (3-Phase) (10.5kWh)
EnphaseIQ 8+ (1-Phase), 300W 230/400V
EnphaseIQ 8+ (3-Phase), 330W 400V
Growatt SPH 3000 Growatt ARK 7.6XH (6.9kWh)
Growatt SPH 3600 Growatt ARK 12.8XH (11.52kWh)
Growatt SPH 4000 Growatt ARK 15.3XH (13.81kWh)
Growatt SPH 4000TL3 BH-UP Growatt ARK 17.9XH (16.12kWh)
Growatt SPH 4600 Growatt ARK 20.4XH (18.42Wh)
Growatt SPH 5000 Growatt ARK 23XH (20.74kWh)
Growatt SPH 5000TL3 BH-UP Growatt ARK 25.6XH (23.04 kWh)
Growatt SPH 6000
Growatt SPH 6000TL3 BH-UP
Growatt SPH 7000TL3 BH-UP
Growatt SPH 8000TL3 BH-UP
Growatt SPH 10000TL3 BH-UP


Waarom werken we met deze fabrikanten?

Het antwoord is heel eenvoudig: de kwaliteitscontroles die we bij onze leveranciers uitvoeren zijn een langdurig proces. Met een nog groter aantal fabrikanten zou een dergelijk proces qua inspanning niet meer haalbaar zijn.

Bovendien heeft elke fabrikant van zonnepanelen zijn eigen speciale kenmerken. Om jou de hoogste productkwaliteit te bieden, is het belangrijk om alle details van de aanbiedingen van onze fabrikanten te kennen.

Wist je al? Gemeten naar het aantal geleverde modules in 2021 zijn dit de grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld:

 • Jinko Solar
 • LONGi Solar
 • Trina Solar
 • JA Solar
 • Canadian Solar
 • Hanwha Q-Cells
 • Risen Energie
 • First Solar
 • Chint (Astronergy)
 • Suntech

Kwantiteit is echter niet altijd een garantie voor kwaliteit. Daarom analyseren we bij Otovo elke fabrikant van PV-systemen grondig voordat we een samenwerking aangaan.

We vertrekken van de hoge eisen die worden gesteld aan fotovoltaïsche modules voor zelfverbruik in privéhuishoudens. Daar is vooral de kwaliteit van de producten belangrijk - niet het aantal verkochte eenheden.

Overtuigd? Laat je nu vrijblijvend adviseren door onze experts.

Ontvang een gratis offerte!
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo Nederland
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``