JA Solar is één van 's werelds grootste fabrikanten van zonnepanelen. JA Solar biedt verschillende soorten zonnepanelen aan, waaronder amorfe zonnepanelen ofwel dunne film zonnepanelen (met amorf silicium). Hun producten worden wereldwijd gebruikt in residentiële, commerciële en grootschalige projecten voor zonne-energie. Bij Otovo zetten we voor jouw woning in op monokristallijne modules met PERC-technologie van deze fabrikant.

JA Solar is een Chinese fabrikant van zonnepanelen, opgericht in 2005. Het bedrijf heeft zich zeer snel uitgebreid en onderscheidt zich door zijn gepatenteerde PERC-technologie. JA Solar heeft wereldwijd 33.000 klanten en ongeveer 22.000 medewerkers op alle markten waar het actief is.

Hieronder presenteren we de verschillende soorten zonnepanelen die JA Solar produceert, de kenmerken van elk paneel en welke we bij Otovo gebruiken.

Bij Otovo werken we met JA Solar vanwege hun producten met hoog rendement en van uitzonderlijke kwaliteit die ons een garantie van tientallen jaren geven, hun solide staat van dienst, constante innovatie en betrokkenheid bij het milieu.

Laten we eerst eens kijken wat de gepatenteerde technologie van JA Solar is.

Zelf nog geen eigen zonnepanelen? Vraag een vrijblijvende offerte aan via de calculator voor jouw adres!

Wat is PERC-technologie voor zonnepanelen?

De PERC-technologie is ontwikkeld om het fotovoltaïsche rendement van zonnepanelen te verhogen. In deze technologie wordt er een lichtreflecterende laag toegevoegd aan het onderste deel van de zonnecellen. Op die manier kunnen de fotonen die door het paneel gaan worden benut, waardoor een hoger rendement wordt verkregen.

Halfcel-technologie

Naast de PERC technologie produceert JA Solar ook half-cel modules. Dit betekent dat het oppervlak met de cellen in tweeën wordt gedeeld en de stroom in twee delen in serie wordt geschakeld. Hierdoor worden de systeemverliezen gereduceerd en is een continue productie gewaarborgd als de modules gedeeltelijk door schaduw worden beïnvloed. Door de splitsing wordt alleen het beschaduwde deel beïnvloed en niet het gehele paneelvermogen.


De belangrijkste modellen van JA Solar zonnepanelen

JA Solar biedt een breed scala aan modellen zonnepanelen.

De zonnepanelenfabrikant deelt ze in volgens de gebruikte technologie:

 • PERC dual-component zonnepanelen
 • Half-Cell glas zonnepanelen
 • Zonnepanelen met enkel glasmontage
 • Zonnepanelen met dubbele beglazing en PERC-glas componenten

PERC dual-component zonnepanelen

JA Solar biedt dual-component PERC monokristallijne panelen met 60 of 72 zonnecellen. Deze zijn bifaciaal, met een glaslaag aan de onderkant van de cellen, wat fotovoltaïsche productie aan beide zijden van het paneel mogelijk maakt, hoewel de productie aan de onderkant natuurlijk lager zal zijn.

Hoewel het misschien lijkt dat een module met 72 cellen meer energie kan produceren vanwege het hogere vermogen, is dit niet helemaal waar. Als we het totale vermogen berekenen dat met elk van de paneelformaten in dezelfde ruimte kan worden verkregen, levert het type paneel met 60 cellen meer vermogen op per jaar dan de panelen met 72 cellen.Half-Cell glas zonnepanelen

Een ander model van JA Solar is het Half-Cell paneel. Zoals hierboven vermeld, maakt deze technologie een hoger rendement mogelijk, waardoor betere prestaties worden verzekerd in omstandigheden met schaduw of vervuiling van het paneel.

JA Solar produceert monokristallijne en polykristallijne modules met deze technologie, met 60 en 72 cellen.


Zonnepanelen met enkel glasmontage

Deze modules maken geen gebruik van halfceltechnologie, maar van PERC-technologie.

Volgens de fabrikant is een van de belangrijkste kenmerken van deze modules dat zij een lagere "Levelized Cost of Energy" (LCOE) bieden (LCOE is het acroniem voor de kosten van energieopwekking). Deze indicator meet de totale kosten die een PV-systeem gedurende zijn levensduur genereert en wordt gedeeld door de energie die in hetzelfde tijdsbestek wordt geproduceerd.

Zonnepanelen met dubbele beglazing en PERC-glas componenten

Ten slotte hebben modules met een dubbele glaslaag en PERC-technologie een hogere productiecapaciteit in situaties met een lage zonne-instraling. Dit type zonnepaneel biedt ook monokristallijne en polykristallijne modules met 60 of 72 zonnecellen.


JA Solar zonnepanelen: onze verbintenis

Bij Otovo werken we met de JAM54 serie en de JAM60 serie.

JAM54

De JAM54S31-serie telt in totaal 6 varianten van respectievelijk 380, 385, 390, 395, 400 en 405 wattpiek. De module-efficiëntie loopt uiteen van 19,5 tot 20,7 procent. De zonnepanelen zijn uitgerust met 108 (6 x 18) gehalveerde PERC-zonnecellen.

De zonnepanelen kennen een hoger vermogen, betere temperatuurafhankelijke prestaties, minder schaduwwerking tijdens de energieopwekking, minder risico op hotspots en een verbeterde tolerantie voor mechanische belasting.

 • 12 jaar Productgarantie 
 • 25 jaar Vermogensgarantie 
 • Monokristallijn
 • 54 zonnecellen
 • Kleur backsheet Zwart
 • Kleur frame Zwart
 • Efficiëntie zonnepaneel  20,7 %
 • lengte 1722 mm
 • breedte 1134 mm
 • hoogte 30 mm
 • Kabellengte 1200 mm
 • Jaarlijkse degradatie 0,55% over 25 jaar


JAM60

De JAM60S20-serie telt in totaal 6 varianten van respectievelijk 370, 375, 380, 385, 390 en 395 wattpiek. De module-efficiëntie loopt uiteen van 19,9 tot 21,2 procent. Dus in vergelijking met de JAM54 is er een grotere efficiëntie, zelfs bij een lagere wattpiek. De zonnepanelen zijn uitgerust met 120 (6 x 20) gehalveerde PERC-zonnecellen. 

 • 12 jaar Productgarantie 
 • 25 jaar Vermogensgarantie 
 • Monokristallijn
 • 60 zonnecellen
 • Efficiëntie zonnepaneel  21,2 %
 • lengte 1769 mm
 • breedte 1052 mm
 • hoogte 30 mm
 • Kabellengte 1200 mm
 • Jaarlijkse degradatie 0,55% over 25 jaar

JA Solar 60S20-380/MR

Het model JAM60S20, een monokristallijne module met 60 cellen (120, rekening houdend met het feit dat ze verdeeld zijn in 2 helften) en een vermogen van 380W.

Het is uitgerust met PERC en Half-Cell technologieën, wat leidt tot een hogere optimalisatie van de fotovoltaïsche output, zorgt voor een lagere LCOE en dus voor een hogere rentabiliteit van de zonnepanelen.

JA Solar 60S20-385/MR

Het model 60S20-385/MR heeft dezelfde kenmerken als de 60S20-380/MR, maar biedt 5W meer vermogen per module.

JA Solar 72S20-450/460/MR

Deze modules hebben een hoger vermogen. Een ander verschil met de andere 2 tot nu toe gepresenteerde modellen is de grootte, deze modules hebben 6 rijen van 24 cellen en een afmeting van ca. 2,1m x 1m.De populairste modules van JA Solar wereldwijd

Het populairste paneel (wereldwijd) uit het JaSolar aanbod is de JAM60S. Dit zonnepaneel is licht en compact en bestaat uit 60 zonnecellen.Het genereert meer dan voldoende vermogen voor een gemiddeld gezin. Met een piekvermogen van 270 Watt en een rendement van 16,5% is dit paneel geschikt voor installaties op een klein dakoppervlak.

De opvolgers zijn deze:

JAM6(K)-60:) Dit is een serie monokristallijne zonnepanelen van JA Solar (uit dezelfde reeks als de populairste JAM6-60/SI) die bekend staat om zijn hoge efficiëntie en betrouwbare prestaties. Deze panelen zijn echter geschikt voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.

JAP60S01: Deze serie polykristallijne zonnepanelen van JA Solar biedt een goede combinatie van efficiëntie en waarde. Ze zijn populair vanwege hun betaalbaarheid en betrouwbaarheid.

JAM72S10: Dit zijn monokristallijne zonnepanelen van JA Solar die geschikt zijn voor grootschalige projecten en commerciële installaties. Ze staan bekend om hun hoge vermogensdichtheid en betrouwbare prestaties.


Ik wil advies!

JA Solar paneel garanties

JA Solar biedt 12 jaar productgarantie op haar zonnepanelen. Hoewel het niet de fabrikant is met de langste garantie voor zonnepanelen van de verschillende top merken voor zonnepanelen waar wij mee werken, is het superieur aan vele anderen in de industrie, die niet meer dan 10 jaar bieden. Bovendien bieden ze 25 jaar productiegarantie.


Waarom werken we met JA Solar?

Bij Otovo zijn we voortdurend op zoek naar de beste fabrikanten en de meest geavanceerde technologieën.

We kiezen voor JA Solar omdat:

 • Het is een bedrijf met een lange ervaring in zonne energie en bewezen solvabiliteit. Dit verzekert ons ervan dat ze de garanties die ze bieden kunnen waarmaken.
 • Ze innoveren voortdurend
 • Ze hebben een sterke sociale en ecologische betrokkenheid.

Andere fabrikanten waar we op vertrouwen

Naast JA Solar werkt Otovo in Nederland ook met de fabrikanten van zonnepanelen Trina Solar, Meyer Burger en LONGiSolar.

LONGiSolar is een Chinees merk met geavanceerde technologie en is één van de grootste fabrikanten van zonnepanelen met hoog rendement ter wereld.

Trina Solar ten slotte is ook een Chinees bedrijf dat zich snel over de hele wereld heeft uitgebreid en nu in meer dan 100 landen aanwezig is.

JA Solar als bedrijf

JA Solar is een van de meest invloedrijke bedrijven in de Chinese economie. Het bedrijf is al verschillende jaren opgenomen in de Fortune China-lijst van de 500 sterkste nationale bedrijven, en in de top 500 van energiebedrijven in de wereld.

Het heeft kantoren in landen als China, Japan, Duitsland, Australië, Mexico en Brazilië. In Spanje werken wij met hen samen omdat zij ook op grote schaal gevestigd zijn en over een uitstekend service- en aftersales-netwerk beschikken om de goede werking gedurende de hele levensduur te garanderen.

Naast innovatie met geavanceerde technologieën zoals PERC-technologie, zetten ze zich in voor duurzaamheid, zorgen ze altijd voor het milieu en laten ze zich leiden door het gezegde: "Groene bergen en schoon water zijn de ware bronnen van rijkdom". Daarnaast heeft JA Solar ook een sociaal engagement, door te investeren in onderwijs in precaire gebieden.

Ontvang een gratis offerte!
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo Nederland
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``