Zonnepanelen Zeeland: Zee, zon en zonne-energie!

Kaart van Nederland met de pin op Zeeland

Zonnepanelen in Zeeland

De provinvie Zeeland is een prima locatie voor zonnepanelen! Een op de drie inwoners heeft inmiddels al zonnepanelen op hun dak liggen. De gemeente zelf ondersteunde in het verleden particulieren daadkrachtig bij het kopen of huren van zonnepanelen.

De Regionale Energiestrategie heeft tot haar doelstelling tot 2050 emissievrij te zijn. Tot 2023 zijn al 280 MW vermogen aan zonnenergie in Zeeland op land opgesteld en 223 MW op daken in de provincie! Zo werden inmiddels dan meer dan 200 kiloton CO2 beespaard.

Als eigenaar van een dak kan je bijvoorbeeld een vergoeding krijgen van het beschikbaarstellen voor een energiecooperatie via de Regionale Energiestrategie.

Met het aanleggen van zonneparken zijn ze wat terughoudender in Zeeland maar ook in dit geval zijn er goede mogelijkheden voor bijvoorbeeld agrariërs en bedrijven.

Kosten voor zonnepanelen huren per maand in Zeeland

Wel zonnepanelen maar geen investering? Dat kan. Als je zonnepanelen per maand huurt! Hieronder zie je een overzicht hoeveel je per maand kwijt bent voor het huren van zonnepanelen in Zeeland.


Standaard zonnepaneel 415 w

   6 panelen = €40

   9 panelen = €47

   12 panelen = €58


Premium zonnepaneel 430 w

   6 panelen = €39

   9 panelen = €50

   12 panelen = €63

Illustratie van een huisje met zonnepanelen op het dak
illustratie van een thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen huren per maand met een thuisbatterij

Met een thuisbatterij ben je gewapend voor de toekomst. In Nederland hebben we namelijk last van netcongestie. Dat betekent dat het energienet vaak overbelast raakt door de hoeveelheid stroom die terug naar het net gebracht wordt.

Als je volop wilt genieten van je zelf opgewekte stroom, raden we aan om ook een thuisbatterij aan te schaffen.


Standaard zonnepaneel 415 w

   6 panelen= €104

   9 panelen = €113

   12 panelen = €133


Premium zonnepaneel 430w

   6 panelen= €107

   9 panelen = €117

   12 panelen = €136

Kosten voor zonnepanelen kopen in Zeeland

Veel mensen in Nederland kopen hun pv-installatie. Dit is echter niet voor iedereen te behappen. Als je er voor kiest om te kopen, verdien je de aanvankelijke investering meestal binnen 5 jaar terug. Dit is grotdeels te danken aan de salderingsregeling en de besparingen op je energierekening.

Let op, dit is een rekenvoorbeeld. Jouw specifieke situatie kan verschillen van de hier genoemde gegevens. Alle prijzen zijn voor een complete installatie inclusief montage, bekabeling, omvormer en btw.


Standaard zonnepaneel 415 w

   6 panelen = €3.900

   9 panelen = €4.500

   12 panelen = €5.600


Premium zonnepaneel 430w

   6 panelen = €3.800

   9 panelen = €4.700

   12 panelen = €6.000

Illustratie van een Nederlandse reeks huizen met zonnepanelen
huisje met thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen kopen met een thuisbatterij

Een hele pv-installatie met zonnepanelen en een thuisbatterij kan snel een flinke investering worden. Of je nou huurt of koopt, voor iedereen is er een optie bij Otovo.

De thuisbatterij is altijd een investering in een duurzame toekomst. Want je gebruikt zo gemiddeld 70% van je eigen opgewekte zonnestroom zelf. Zonder batterij is dat maar slechts 30%.


Standaard zonnepaneel 415 w

   6 panelen= €9.700

   9 panelen = €10.700

   12 panelen = €13.300


Premium zonnepaneel 430w

   6 panelen= €10.000

   9 panelen = €11.100

   12 panelen = €13.100


Hoeveel kWh wek je gemiddeld op met zonnepanelen in Zeeland?

Met ongeveer 12 zonnepanelen en een kilowattpiek-vermogen van rond 5 wek je jaarlijks gemiddeld 5055 kWh zonne-energie op in Eindhoven. Dat is meer dan genoeg om de rest nog te salderen.

Want het verbruik van een gemiddeld gezin ligt bij rond de 3000 - 4000 kwH. 2055 kWh wordt teruggeleverd aan het energienet, waar je zelf een mooie compensatie voor krijgt via de salderingsregeling.

Deze grafiek laat zien wat je met 12 standaard zonnepanelen van 415 w van Otovo voor elke maand kan opwekken.Bron: Photovoltaic geographical information system van de Europese Commissie.

Infographic met kwh zonnenergie Zeeland

Financiele steun en leningen voor de regio Zeeland

In Zeeland zijn er op dit moment niet veel subsidies meer beschikbaar voor alleen zonnepanelen. Maar dat betekent niet dat er niet een aantal voordelige leningen voor duurzaam wonen zijn! Wij hebben het voor je uitgezocht:

   Subsidie voor zonnepanelen: De gemeente Schouwen-Duiveland heeft sinds 2022 subsidies voor zonnepanelen en kan je met €250 voor je project ondersteunen.

   Vergroening en groene daken:
   - In Middelburg maak je kans op een groencheque van maximaal €500 als je met vergroening voor de buurt aan de slag gaat.
   Bovendien is het aanleggen van een geveltuin altijd toegestaan en kan je zelfs het verwijderen van tegels en het aanbrengen van tuinaarde gratis bij de gemeente aanvragen.

   - De gemeente Goes stelt tot €2.500 voor het aanleggen van een groen dak beschikbaar.

   Nationaal Warmtefonds : Dit fonds biedt aantrekkelijke leningen voor Energiebesparende maatregelen. Hieronder valt ook de aanschaf van zonnepanelen! Rentes van 0% zijn mogelijk.

   Gratis advies over energiebesparende maatregelen: Het Energieteam Schouwen-Duiveland komt gratis bij jou kijken met welke aanpassingen je thuis stroom en geld kunt besparen. Een klusteam voert deze maatregelen dan gratis voor jou uit.


   Informeer op de subsidiewijzer van de provincie Zeeland over alle mogelijkheden en regelingen die per gemeente beschikbaar zijn.


Hoe werkt het

 • huis

  Je eigen zonnedak

  Wij maken een optimaal legplan voor maximale besparing op je energierekening. Vul je adres in in de adresbalk bovenaan de pagina en binnen enkele seconden ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • offerte

  Een oplossing op maat

  Elke Otovo installatie is uniek. Onze projecten worden op maat voorbereid en gerealiseerd. Passend voor je huis, budget en planning.
 • Installatie

  Volledige ontzorging

  Wij verzorgen het gehele proces en alle administratie. Voor-, tijdens- en na de installatie van je zonnedak. Je volgt de voortgang van je project via je eigen Otovo-dashboard.
 • certificering

  Installatie

  Je zonnedak-systeem is aangesloten op het net en begint direct met het produceren van groene stroom. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.

Eenvoudig overstappen op zonne-energie

Otovo verzekert je van de beste kwaliteit zonnepanelen voor jouw dak, inclusief installatie.

Vaste lage prijzen

Terwijl de jaren verstrijken en de energieprijzen stijgen, blijven jouw kosten gelijk!

Makkelijk afkopen

Elke maand wordt de resterende waarde van het systeem lager, waardoor afkoop steeds goedkoper wordt!

20 jaar garantie

Wij zorgen voor de service en het onderhoudt zodat jij er geen omkijken naar hebt!

Een maandelijks abonnement zonder voorrijkosten. Otovo is 20 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw installatie. In de tussentijd kun je het afkopen, indien gewenst.

van € 30maand