Zonnepanelen in Tilburg: Nu offerte aanvragen!

Huur zonnepanelen in Tilburg Wek je eigen energie op met zonnepanelen. Voer hieronder je adres in en bekijk direct wat je kan besparen.
Kaart van Nederland met de pin op Tilburg

Zonnepanelen in Tilburg - klaar voor de toekomst☀️

In Tilburg in de provincie Noord-Brabant hebben inmiddels al ruim 22% van alle inwoners zonnepanelen op hun dak liggen. Juist in 2022 is er een enorme groei geconstateerd door de energiecrisis. 40% meer zonnepanelen werden ten opzichte van 2021 geïnstalleerd.

En dat is goed nieuws! Met het in totaal opgewekte vermogen van 81.000 kW worden 22.000 huishoudens van schone energie voorzien en besparen dagelijks op hun energierekening!

Wil je ook meedoen aan de energierevolutie? Dan doe een dakcheck en kijk wat je met eigen zonnepanelen kan besparen!

Kosten voor zonnepanelen huren per maand in Tilburg

Wel zonnepanelen maar geen investering? Dat kan. Als je zonnepanelen per maand huurt! Hieronder zie je een overzicht hoeveel je per maand kwijt bent voor het huren van zonnepanelen in Tilburg.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen = €43

   9 panelen = €51

   12 panelen = €62


Premium zonnepaneel 430 w

   6 panelen = €44

   9 panelen = €51

   12 panelen = €64

Illustratie van een zonnepaneel met een lintje
illustratie van een thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen huren per maand met een thuisbatterij

Met een thuisbatterij ben je gewapend voor de toekomst. In Nederland hebben we namelijk last van netcongestie. Dat betekent dat het energienet vaak overbelast raakt door de hoeveelheid stroom die terug naar het net gebracht wordt.

Als je volop wilt genieten van je zelf opgewekte stroom, raden we aan om ook een thuisbatterij aan te schaffen.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen= €105

   9 panelen = €116

   12 panelen = €136

Kosten voor zonnepanelen kopen in Tilburg

Veel mensen in Nederland kopen hun pv-installatie. Dit is echter niet voor iedereen te behappen. Als je er voor kiest om te kopen, verdien je de aanvankelijke investering meestal binnen 5 jaar terug. Dit is grotendeels te danken aan de salderingsregeling en de besparingen op je energierekening.

Let op, dit is een rekenvoorbeeld. Jouw specifieke situatie kan verschillen van de hier genoemde gegevens. Alle prijzen zijn voor een complete installatie inclusief montage, bekabeling, omvormer en btw.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen = €4.000

   9 panelen = €4.900

   12 panelen = €5.900


Premium zonnepaneel 430 w

   6 panelen = €4.000

   9 panelen = €4.800

   12 panelen = €6.100

Illustratie van een Nederlandse reeks huizen met zonnepanelen
huisje met thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen kopen met een thuisbatterij

Een hele pv-installatie met zonnepanelen en een thuisbatterij kan snel een flinke investering worden. Of je nou huurt of koopt, voor iedereen is er een optie bij Otovo.

De thuisbatterij is altijd een investering in een duurzame toekomst. Want je gebruikt zo gemiddeld 70% van je eigen opgewekte zonnestroom zelf. Zonder batterij is dat maar slechts 30%.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen= €10.000

   9 panelen = €11.500

   12 panelen = €13.600

Hoeveel kWh wek je gemiddeld op met zonnepanelen in Tilburg?

Met ongeveer 12 zonnepanelen en een kilowattpiek-vermogen van rond 5 wek je jaarlijks gemiddeld 5106 kWh zonne-energie op in Tilburg. Dat is meer dan genoeg om de rest nog te salderen.

Want het verbruik van een gemiddeld gezin ligt bij rond de 3000 - 4000 kwH. 2106 kWh wordt teruggeleverd aan het energienet, waar je zelf een mooie compensatie voor krijgt via de salderingsregeling.

Deze grafiek laat zien wat je met 12 standaard zonnepanelen van 400 w van Otovo voor elke maand kan opwekken.


Bron: Photovoltaic geographical information system van de Europese Commissie.
grafiek van kWh zonneenergie

Handige weetjes over subsidies voor zonne-energie in Tilburg

Tilburg biedt een ruime keuze aan subsidies en leningen die bestemd zijn om jouw huis te verduurzamen of het opwekken van schone energie te bevorderen. Op de website 'Duurzamer Tilburg' vind je veel info over allerlei initiatieven en steun die je kan krjgen van de gemeente.

   Stimuleringslening 'Aan de slag met je huis' : Deze lening is o.a. bestemd voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie of duurzame energie-opwekking zoals zonnepanelen. Leningen tussen de €2.500 en €50.000 zijn mogelijk.

   Subsidie Klimaatbestendig Tilburg : Particulieren ontvangen maximaal € 2.500 subsidie, € 30.000 - €60.000 zijn bestemd voor verenigingen van eigenaren, instellingen, bedrijven en woningcorporaties voor projecten. De maatregelen richten zich vooral op het vergroenen van daken, het ontharden van de grond met planten en het plaatsen van groene gevels.

   Klimaatfonds: Projecten van burgernitiatieven of stichtingen kunnen in aanmerking komen voor centjes uit de pot van het klimaatfonds. Dit is niet bedoeld voor particulieren maar voor klimaattransitieprojecten die anders geen recht hebben op financieel steun vanuit de gemeente.

   Subsidie isolatie 2023/2024 : Slecht geïsoleerde koopwoningen met een energielabel D, E, F of G kunnen in aanmerking komen voor bedragen tussen de €1.000 en €6.000. Afhankelijk van je inkomen kan je zo dus een aardige steun in je rug krijgen om je huis naar een beter energielabel te verheffen en geld op je energierekening te besparen.Op de website van de gemeente Tilburg onder het kopje inwoners vind je bovendien alle informatie die je nodig hebt om subsidies aan te vragen.

Hoe werkt het

 • huis

  Je eigen zonnedak

  Wij maken een optimaal legplan voor maximale besparing op je energierekening. Vul je adres in in de adresbalk bovenaan de pagina en binnen enkele seconden ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • offerte

  Een oplossing op maat

  Elke Otovo installatie is uniek. Onze projecten worden op maat voorbereid en gerealiseerd. Passend voor je huis, budget en planning.
 • Installatie

  Volledige ontzorging

  Wij verzorgen het gehele proces en alle administratie. Voor-, tijdens- en na de installatie van je zonnedak. Je volgt de voortgang van je project via je eigen Otovo-dashboard.
 • certificering

  Installatie

  Je zonnedak-systeem is aangesloten op het net en begint direct met het produceren van groene stroom. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.

Eenvoudig overstappen op zonne-energie

Otovo verzekert je van de beste kwaliteit zonnepanelen voor jouw dak, inclusief installatie.

Vaste lage prijzen

Terwijl de jaren verstrijken en de energieprijzen stijgen, blijven jouw kosten gelijk!

Makkelijk afkopen

Elke maand wordt de resterende waarde van het systeem lager, waardoor afkoop steeds goedkoper wordt!

20 jaar garantie

Wij zorgen voor de service en het onderhoudt zodat jij er geen omkijken naar hebt!

Een maandelijks abonnement zonder voorrijkosten. Otovo is 20 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw installatie. In de tussentijd kun je het afkopen, indien gewenst.

van € 30maand