Zonnepanelen Eindhoven: Bekijk wat mogelijk is voor jouw zonneinstallatie thuis!

Voer hieronder je adres in en bekijk direct wat je kan besparen.
Geillustreerde kaart van Nederland, pin op Eindhoven

Zonnepanelen in Eindhoven

Eindhoven in Noord-Brabant is een prima locatie voor zonnepanelen!
Dat vinden ook de inwoners van Eindhoven. Want wist je dat al zo'n 23.000 huishoudens in Eindhoven zonnepanelen op hun dak hebben? Vooral in het oosten van Brabant groeit het aantaal zonneinstallaties enorm! Brabant is koploper in zonnepanelen voor particulieren met een aantal van 25% van alle huizen.
Samen hebben ze een vermogen van 70.000 kW aan schone energie! Geweldig nieuws dus voor een groene toekomst van Eindhoven.

Maar wij vinden, dat kan nog beter! Help de energie transitie mede op weg en bekijk de mogelijkheden voor jouw eigen zonneinstallatie - met of zonder thuisbatterij!

Kosten voor zonnepanelen huren per maand in Eindhoven

Wel zonnepanelen maar geen investering? Dat kan. Als je zonnepanelen per maand huurt! Hieronder zie je een overzicht hoeveel je per maand kwijt bent voor het huren van zonnepanelen in Eindhoven.


Standaard zonnepaneel 415w

   6 panelen = €40

   9 panelen = €47

   12 panelen = €58


Premium zonnepaneel 430 w

   6 panelen = €39

   9 panelen = €49

   12 panelen = €62

Illustratie van een huisje met zonnepanelen op het dak
illustratie van een thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen huren per maand met een thuisbatterij

Met een thuisbatterij ben je gewapend voor de toekomst. In Nederland hebben we namelijk last van netcongestie. Dat betekent dat het energienet vaak overbelast raakt door de hoeveelheid stroom die terug naar het net gebracht wordt.

Als je volop wilt genieten van je zelf opgewekte stroom, raden we aan om ook een thuisbatterij aan te schaffen.


Standaard zonnepaneel 415w

   6 panelen= €104

   9 panelen = €113

   12 panelen = €133


Premium zonnepaneel 430w

   6 panelen= €107

   9 panelen = €117

   12 panelen = €135

Kosten voor zonnepanelen kopen in Eindhoven

Veel mensen in Nederland kopen hun pv-installatie. Dit is echter niet voor iedereen te behappen. Als je er voor kiest om te kopen, verdien je de aanvankelijke investering meestal binnen 5 jaar terug. Dit is grotdeels te danken aan de salderingsregeling en de besparingen op je energierekening.

Let op, dit is een rekenvoorbeeld. Jouw specifieke situatie kan verschillen van de hier genoemde gegevens. Alle prijzen zijn voor een complete installatie inclusief montage, bekabeling, omvormer en btw.


Standaard zonnepaneel 415w

   6 panelen = €3.800

   9 panelen = €4.500

   12 panelen = €5.500


Premium zonnepaneel 430w

   6 panelen = €3.700

   9 panelen = €4.700

   12 panelen = €6.000

Illustratie van een Nederlandse reeks huizen met zonnepanelen
huisje met thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen kopen met een thuisbatterij

Een hele pv-installatie met zonnepanelen en een thuisbatterij kan snel een flinke investering worden. Of je nou huurt of koopt, voor iedereen is er een optie bij Otovo.

De thuisbatterij is altijd een investering in een duurzame toekomst. Want je gebruikt zo gemiddeld 70% van je eigen opgewekte zonnestroom zelf. Zonder batterij is dat maar slechts 30%.


Standaard zonnepaneel 415w

   6 panelen= €9.700

   9 panelen = €10.700

   12 panelen = €13.300


Premium zonnepaneel 430w

   6 panelen= €10.000

   9 panelen = €11.100

   12 panelen = €13.100


Hoeveel kWh wek je gemiddeld op met zonnepanelen in Eindhoven?

Met ongeveer 12 zonnepanelen en een kilowattpiek-vermogen van rond 5 wek je jaarlijks gemiddeld 5122 kWh zonne-energie op in Eindhoven. Dat is meer dan genoeg om de rest nog te salderen.

Want het verbruik van een gemiddeld gezin ligt bij rond de 3000 - 4000 kwH. 2122 kWh wordt teruggeleverd aan het energienet, waar je zelf een mooie compensatie voor krijgt via de salderingsregeling.

Deze grafiek laat zien wat je met 12 standaard zonnepanelen van 415 w van Otovo voor elke maand kan opwekken.Bron: Photovoltaic geographical information system van de Europese Commissie.

Infographic Kwh die je met zonneenergie opwekt in Eindhoven

Subsidies die Eindhoven duurzamer makenVoor zonnepanelen in Eindhoven zijn er niet direct subsidies beschikbaar maar we hebben voor jou een aantal regelingen, leningen en belastingvoordelen opgezocht die verduurzamen aantrekkelijk maken.

   Meefinancieren in je Hypotheek: Hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid om energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen plaatsen met een extra hypotheek van € 9.000 te belonen. Voor het kopen of verbouwen van een Nulopdemeter-woning zijn zelfs extra hypotheken van €25.000 mogelijk! Vraag bij jouw bank of hypotheker naar de voorwaarden.

   Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren (ISDE): Als huiseigenaar kan je van de landelijke investeringssubsidie profiteren. Zowel voor isolatiemaatregelen als zuinige en duurzame energieopwekking en verwarming. Kijk op de website van de rijksoverheid voor de details.
   Denk bij voorbeeld aan een warmtepomp of aansluiting op het warmtenet.

   Types isolatie voor die je subsidie aan kan vragen:

     Vloer- of bodemisolatie

     Dak- of zolderisolatie

     Spouwmuurisolatie

     Gevelisolatie

     Isolerend glas

   Energiebespaarlening Particuliere Woningeigenaren: Voor de verduurzaming van je woning of huis kan je tussen de €1.000 - €27.000 (0% rente bij verzamelinkomen tot €60.000) als lening bij de overheid aanvragen! Dit mage je ook gebruiken voor de financering van zonnepanelen en thuisbatterijen. De aflossing gebeurt tussen 7 t/m 20 jaar.

   Duurzame Rijksmonumenten Lening: Vroeger was het alleen mogelijk een lage rente lening voor de restauratie van rijksmonumenten te krijgen. Maar inmiddels zijn er ook voordelige leningen voor de verduurzaming beschikbaar. Als je in een rijksmonument woont, kan je subsidies aanvragen voor bijvoorbeeld warmtepompen en isolatie. De rente is 3% lager dan de marktrente en na 30 jaar maximaal afgelost. Ook al mag je vaak geen zonnepanelen op rijksmonumenten plaatsen, kan je zo toch nog je energierekening verlagen en je monumentale thuis duurzamer maken.

Kijk voor alle uitgebreide subsidieinformatie op de website van regionaalenergieloket.nl/eindhoven en verwezenlijk de verduurzaming van je huis!
Hoe werkt het

 • huis

  Je eigen zonnedak

  Wij maken een optimaal legplan voor maximale besparing op je energierekening. Vul je adres in in de adresbalk bovenaan de pagina en binnen enkele seconden ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • offerte

  Een oplossing op maat

  Elke Otovo installatie is uniek. Onze projecten worden op maat voorbereid en gerealiseerd. Passend voor je huis, budget en planning.
 • Installatie

  Volledige ontzorging

  Wij verzorgen het gehele proces en alle administratie. Voor-, tijdens- en na de installatie van je zonnedak. Je volgt de voortgang van je project via je eigen Otovo-dashboard.
 • certificering

  Installatie

  Je zonnedak-systeem is aangesloten op het net en begint direct met het produceren van groene stroom. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.

Eenvoudig overstappen op zonne-energie

Otovo verzekert je van de beste kwaliteit zonnepanelen voor jouw dak, inclusief installatie.

Vaste lage prijzen

Terwijl de jaren verstrijken en de energieprijzen stijgen, blijven jouw kosten gelijk!

Makkelijk afkopen

Elke maand wordt de resterende waarde van het systeem lager, waardoor afkoop steeds goedkoper wordt!

20 jaar garantie

Wij zorgen voor de service en het onderhoudt zodat jij er geen omkijken naar hebt!

Een maandelijks abonnement zonder voorrijkosten. Otovo is 20 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw installatie. In de tussentijd kun je het afkopen, indien gewenst.

van € 30maand