Zonnepanelen in Doetinchem: Nu offerte aanvragen!

Huur zonnepanelen in Doetinchem Wek je eigen energie op met zonnepanelen. Voer hieronder je adres in en bekijk direct wat je kan besparen.
Kaart van Nederland met de pin op Doetinchem

Zonnepanelen in Doetinchem

Sinds 2016 is het aantal zonnepanelen in Nederland enorm gegroeid! Ook in Doetinchem wekken inmiddels al veel huishoudens eigen stroom met behulp van de zon op.

Gezamenlijk was dat een vermogen van rond de 25.000 kW aan schone energie in 2021. Want Doetinchem heeft de ambitie om tot 2030 energieneutraal te zijn.

Doetinchem is ideaal voor zonnepanelen: zoals bijna heel Nederland hebben we hier een gematigd zeeklimaat met wat minder neerslag dan de westerlijke gebieden van Gelderland. En van April tot Augustus mogen we ons verheugen op veel zonuren.

Wil je meedoen aan de energietransitie en heb je zelf nog geen duurzame bron van energie? Bekijk dan de mogelijkheden om zonnepanelen te huren in Doetinchem!

Kosten voor zonnepanelen huren per maand in Doetinchem

Wel zonnepanelen maar geen investering? Dat kan. Als je zonnepanelen per maand huurt! Hieronder zie je een overzicht hoeveel je per maand kwijt bent voor het huren van zonnepanelen in Doetinchem.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen = €43

   9 panelen = €49

   12 panelen = €60


Premium zonnepaneel 430 w

   6 panelen = €43

   9 panelen = €51

   12 panelen = €64

Illustratie van een huisje met zonnepanelen op het dak
illustratie van een thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen huren per maand met een thuisbatterij

Met een thuisbatterij ben je gewapend voor de toekomst. In Nederland hebben we namelijk last van netcongestie. Dat betekent dat het energienet vaak overbelast raakt door de hoeveelheid stroom die terug naar het net gebracht wordt.

Als je volop wilt genieten van je zelf opgewekte stroom, raden we aan om ook een thuisbatterij aan te schaffen.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen= €102

   9 panelen = €115

   12 panelen = €136

Kosten voor zonnepanelen kopen in Doetinchem

Veel mensen in Nederland kopen hun pv-installatie. Dit is echter niet voor iedereen te behappen. Als je er voor kiest om te kopen, verdien je de aanvankelijke investering meestal binnen 5 jaar terug. Dit is grotendeels te danken aan de salderingsregeling en de besparnis op je energierekening.

Let op, dit is een rekenvoorbeeld. Jouw specifieke situatie kan verschillen van de hier genoemde gegevens. Alle prijzen zijn voor een complete installatie inclusief montage, bekabeling, omvormer en btw.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen = €4.100

   9 panelen = €4.700

   12 panelen = €5.700


Premium zonnepaneel 430 w

   6 panelen = €4.100

   9 panelen = €4.900

   12 panelen = €6.100

Illustratie van een Nederlandse reeks huizen met zonnepanelen
huisje met thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen kopen met een thuisbatterij

Een hele pv-installatie met zonnepanelen en een thuisbatterij kan snel een flinke investering worden. Of je nou huurt of koopt, voor iedereen is er een optie bij Otovo.

De thuisbatterij is altijd een investering in een duurzame toekomst. Want je gebruikt zo gemiddeld 70% van je eigen opgewekte zonnestroom zelf. Zonder batterij is dat maar slechts 30%.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen= €10.000

   9 panelen = €11.800

   12 panelen = €13.900

Hoeveel kWh wek je gemiddeld op met zonnepanelen in Doetinchem?

Met ongeveer 12 zonnepanelen en een kilowattpiek-vermogen van rond 5 wek je jaarlijks gemiddeld 5163 kWh zonne-energie op in Doetinchem. Dat is meer dan genoeg om de rest nog te salderen.

Want het verbruik van een gemiddeld gezin ligt bij rond de 3000 - 4000 kwH. 2163 kWh wordt teruggeleverd aan het energienet, waar je zelf een mooie compensatie voor krijgt via de salderingsregeling.

Deze grafiek laat zien wat je met 12 standaard zonnepanelen van 400 w van Otovo voor elke maand kan opwekken.


Bron: Photovoltaic geographical information system van de Europese Commissie.

Grafiek kwh zonneenergie in Doetinchem

Subsidies en meer voor een groen Doetinchem

Terwijl er geen speciale subsidies voor zonnepanelen in Doetinchem zijn, kan je nog steeds subsidies en leningen voor verduurzaming van bijvoorbeeld je huis aanvragen.
Volgende initiatieven en subsidies zijn we tegengekomen voor Doetinchem:

   De landelijke ISDE: Subsidie voor verduurzaming van je woning. Subsidies voor het isoleren van je huis, zonneboilers en warmtepompen zijn mogelijk. Het totale bedrag hangt af van de maatregelen die je uitvoert.

   Gemeente Doetinchem subsidie voor isolatiemaatregelen:
   Huishoudens met een laag inkomen (max € 38.000/jaar gezamenlijk) maken kans op een subsidie van 100% als je niet meer dan €2.500 aan isolatiemaatregelen uitgeeft.

   Toekomstbestendig Wonen Lening:
   Voor woningeigenaren die minimaal één energiemaatregel treffen zoals zonnepanelen plaatsen. Denk verder aan funderingsherstel of asbestsanering om de kwaliteit van je huis te verbeteren. Leningen tot €50.000 zijn mogelijk.

   Water en groen subsidie: Bestemd om je tuin, omgeving of je huis te vergroenen. Zoals het plaatsen van een groen dak of gevel, de verwijdering van tegels in je tuin of zelfs het planten van bomen en heggen. Maximale bedragen tot €1.000 zijn mogelijk.

   Achterhoekse Energiebeweging: Of een collectief of enkele personen kunnen ideeën indienen om bij te dragen aan de versnelling van de energietransitie. Als je een achtkoppige jury van je plannen weet te overtuigen maak je kans op een financiele steun uit een pot van in totaal €168.000! Lees meer over de voorwaarden op de website van de Achterhoekse Energiebeweging.


De website van de gemeente Doetinchem heeft onder het kopje 'Doetinchem duurzaam' alle info's en voorwaarden voor jou op een rijtje gezet.

Hoe werkt het

 • huis

  Je eigen zonnedak

  Wij maken een optimaal legplan voor maximale besparing op je energierekening. Vul je adres in in de adresbalk bovenaan de pagina en binnen enkele seconden ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • offerte

  Een oplossing op maat

  Elke Otovo installatie is uniek. Onze projecten worden op maat voorbereid en gerealiseerd. Passend voor je huis, budget en planning.
 • Installatie

  Volledige ontzorging

  Wij verzorgen het gehele proces en alle administratie. Voor-, tijdens- en na de installatie van je zonnedak. Je volgt de voortgang van je project via je eigen Otovo-dashboard.
 • certificering

  Installatie

  Je zonnedak-systeem is aangesloten op het net en begint direct met het produceren van groene stroom. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.

Eenvoudig overstappen op zonne-energie

Otovo verzekert je van de beste kwaliteit zonnepanelen voor jouw dak, inclusief installatie.

Vaste lage prijzen

Terwijl de jaren verstrijken en de energieprijzen stijgen, blijven jouw kosten gelijk!

Makkelijk afkopen

Elke maand wordt de resterende waarde van het systeem lager, waardoor afkoop steeds goedkoper wordt!

20 jaar garantie

Wij zorgen voor de service en het onderhoudt zodat jij er geen omkijken naar hebt!

Een maandelijks abonnement zonder voorrijkosten. Otovo is 20 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw installatie. In de tussentijd kun je het afkopen, indien gewenst.

van € 30maand