Zonnepanelen in Breda: Installatie met en zonder batterij.

Voer hieronder je adres in en bekijk direct wat je kan besparen.
Kaart van Nederland met de pin op Breda

Zonnepanelen in Breda - zonneenergie voor iedereen ☀️

In Breda hebben inmiddels zo een 15% van alle geschikten daken zonnepanelen. In Noord-Brabant is het percentage over het algemeen net iets lager dan de rest van Nederland. Wij vinden, dat kan beter! Jij ook?

Want Breda is een prima locatie voor zonnepanelen, die jou van schone en groene energie voorzien. Zo hebben we gemiddeld 1280 kWh/m2 zoninstraling in Breda waarmee een driegezinshuishouden een heel jaar lang van zelf opgewekte stroom kan genieten.

Breda is al goed bezig met de energietransitie. Zo wil de gemeente tot 2044 aardgasvrij en CO2 neutraal worden. De bedoeling is dat alle huiseigenaren overstappen naar een duurzame energiebron.

Doe nu mee aan de energierevolutie en help Breda haar doel van duurzaamheid te bereiken!

Kosten voor zonnepanelen huren per maand in Breda

Wel zonnepanelen maar geen investering? Dat kan. Als je zonnepanelen per maand huurt! Hieronder zie je een overzicht hoeveel je per maand kwijt bent voor het huren van zonnepanelen in Breda.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen = €43

   9 panelen = €51

   12 panelen = €62


Premium zonnepaneel 430 w

   6 panelen = €43

   9 panelen = €51

   12 panelen = €64

Illustratie van een huisje met zonnepanelen op het dak
illustratie van een thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen huren per maand met een thuisbatterij

Met een thuisbatterij ben je gewapend voor de toekomst. In Nederland hebben we namelijk last van netcongestie. Dat betekent dat het energienet vaak overbelast raakt door de hoeveelheid stroom die terug naar het net gebracht wordt.

Als je volop wilt genieten van je zelf opgewekte stroom, raden we aan om ook een thuisbatterij aan te schaffen.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen= €102

   9 panelen = €115

   12 panelen = €136

Kosten voor zonnepanelen kopen in Breda

Veel mensen in Nederland kopen hun pv-installatie. Dit is echter niet voor iedereen te behappen. Als je er voor kiest om te kopen, verdien je de aanvankelijke investering meestal binnen 5 jaar terug. Dit is een grotendeels te danken aan de salderingsregeling en de besparingen op je energierekening.

Let op, dit is een rekenvoorbeeld. Jouw specifieke situatie kan verschillen van de hier genoemde gegevens. Alle prijzen zijn voor een complete installatie inclusief montage, bekabeling, omvormer en btw.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen = €4.100

   9 panelen = €4.900

   12 panelen = €5.900


Premium zonnepaneel 430 w

   6 panelen = €4.000

   9 panelen = €4.800

   12 panelen = €6.100

Illustratie van een Nederlandse reeks huizen met zonnepanelen
huisje met thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen kopen met een thuisbatterij

Een hele pv-installatie met zonnepanelen en een thuisbatterij kan snel een flinke investering worden. Of je nou huurt of koopt, voor iedereen is er een optie bij Otovo.

De thuisbatterij is altijd een investering in een duurzame toekomst. Want je gebruikt zo gemiddeld 70% van je eigen opgewekte zonnestroom zelf. Zonder batterij is dat maar slechts 30%.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen= €10.000

   9 panelen = €11.500

   12 panelen = €13.600

Hoeveel kWh wek je gemiddeld op met zonnepanelen in Breda?

Met ongeveer 12 zonnepanelen en een kilowattpiek-vermogen van rond 5 wek je jaarlijks gemiddeld 5143 kWh zonne-energie op in Breda. Dat is meer dan genoeg om de rest nog te salderen.

Want het verbruik van een gemiddeld gezin ligt bij rond de 3000 - 4000 kwH. 2143 kWh wordt teruggeleverd aan het energienet, waar je zelf een mooie compensatie voor krijgt via de salderingsregeling.

Deze grafiek laat zien wat je met 12 standaard zonnepanelen van 400 w van Otovo voor elke maand kan opwekken.


Bron: Photovoltaic geographical information system van de Europese Commissie.

Grafiek kwh zonneenergie in Breda

Subsidies voor zonnepanelen in Breda

Speciaal voor zonnepanelen en verduurzaaming voor huiseigenaren is er in Breda de Subsidie verduurzamen woning Breda (Doornbos-Linie en Hoge Vucht). De voorwaarden hiervoor zijn:

   Je postcode begint met 4816, 4826 of 4827, ligt dus in de wijken Doornbos-Linie of Hoge Vucht.

   Voor appartementen in Doornbos-Linie kun je maximaal € 9.500 subsidie aanvragen.

   Voor huizen in de Hoge Vucht kan je maximaal € 19.000 subsidie krijgen.

   Je betaalt minstens de helft van de werkzaamheden zelf zoals isoleren van het huis, het verbeteren van ventilatie, de aanleg van zonnepanelen en het aanpassen van koken op gas naar koken op elektriciteit.

   Na de werkzaamheden verbetert het energielabel van je huis met minstens 3 labelstappen (bv van D naar A of C naar minstens B).

Voor alle andere huiseigenaren in Breda zijn er initiatieven die vooral op de verduurzaaming en energiebesparing doelen. Of alléén of sámen met de hele buurt, kan je zo projecten opzetten en van de gemeente subisidies ontvangen. Deze maatregelen zijn vaak landelijk hetzelfde of hebben een vergelijkbare doelstelling.

   Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

   Subsidie voor water en groen Breda

   Subsidie energie-initiatieven Breda


Wist je trouwens dat er sinds 2023 geen btw meer op zonnepanelen zit en je btw voor eerder aangeschafte panelen nog steeds terug kan vragen?
Kijk verder op de energiesubsidiewijzer van vebeterjehuis.nl voor alle subsidie mogelijkheden of raadpleg Plan Breda voor buurtinitiatieven rondom energie.

Hoe werkt het

 • huis

  Je eigen zonnedak

  Wij maken een optimaal legplan voor maximale besparing op je energierekening. Vul je adres in in de adresbalk bovenaan de pagina en binnen enkele seconden ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • offerte

  Een oplossing op maat

  Elke Otovo installatie is uniek. Onze projecten worden op maat voorbereid en gerealiseerd. Passend voor je huis, budget en planning.
 • Installatie

  Volledige ontzorging

  Wij verzorgen het gehele proces en alle administratie. Voor-, tijdens- en na de installatie van je zonnedak. Je volgt de voortgang van je project via je eigen Otovo-dashboard.
 • certificering

  Installatie

  Je zonnedak-systeem is aangesloten op het net en begint direct met het produceren van groene stroom. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.

Eenvoudig overstappen op zonne-energie

Otovo verzekert je van de beste kwaliteit zonnepanelen voor jouw dak, inclusief installatie.

Vaste lage prijzen

Terwijl de jaren verstrijken en de energieprijzen stijgen, blijven jouw kosten gelijk!

Makkelijk afkopen

Elke maand wordt de resterende waarde van het systeem lager, waardoor afkoop steeds goedkoper wordt!

20 jaar garantie

Wij zorgen voor de service en het onderhoudt zodat jij er geen omkijken naar hebt!

Een maandelijks abonnement zonder voorrijkosten. Otovo is 20 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw installatie. In de tussentijd kun je het afkopen, indien gewenst.

van € 30maand