Zonnepanelen Apeldoorn: Lage prijzen met en zonder batterij!

Voer hieronder je adres in en bekijk direct wat je kan besparen.
Kaart van Nederland met de pin op Apeldoorn

Zonnepanelen in Apeldoorn

In Apeldoorn hebben inmiddels 22.400 inwoners zonnepanelen op hun daken. Zo heeft de hele stad een vermogen van 77.000 kw aan zonneenergie!

Sinds 2018 is het aantal aan panelen verdubbeld en het energiegebruik gemiddeld gedaald door de eigen opgewekte stroom. Dit is een heel mooie ontwikkeling.

Apeldoorn zelf biedt ideale omstandigheden voor zonnepanelen: met een gemaatigd klimaat en moderne zonnepanelen wek je zelfs op regenachtige dagen voldoende energie op. Bovendien staat de stad bekend om haar innovatieve klimaataanpak.

Wil je ook je steentje bijdragen aan een duurzame toekomst? Bekijk dan de mogelijkheden om zonnepanelen te huren of kopen in Apeldoorn!

Kosten voor zonnepanelen huren per maand in Apeldoorn

Wel zonnepanelen maar geen investering? Dat kan. Als je zonnepanelen per maand huurt! Hieronder zie je een overzicht hoeveel je per maand kwijt bent voor het huren van zonnepanelen in Apeldoorn.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen = €43

   9 panelen = €49

   12 panelen = €60


Premium zonnepaneel 430 w

   6 panelen = €43

   9 panelen = €51

   12 panelen = €64

Illustratie van een huisje met zonnepanelen op het dak
illustratie van een thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen huren per maand met een thuisbatterij

Met een thuisbatterij ben je gewapend voor de toekomst. In Nederland hebben we namelijk last van netcongestie. Dat betekent dat het energienet vaak overbelast raakt door de hoeveelheid stroom die terug naar het net gebracht wordt.

Als je volop wilt genieten van je zelf opgewekte stroom, raden we aan om ook een thuisbatterij aan te schaffen.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen= €103

   9 panelen = €117

   12 panelen = €138

Kosten voor zonnepanelen kopen in Apeldoorn

Veel mensen in Nederland kopen hun pv-installatie. Dit is echter niet voor iedereen te behappen. Als je er voor kiest om te kopen, verdien je de aanvankelijke investering meestal binnen 5 jaar terug. Dit is grotdeels te danken aan de salderingsregeling en de besparingen op je energierekening.

Let op, dit is een rekenvoorbeeld. Jouw specifieke situatie kan verschillen van de hier genoemde gegevens. Alle prijzen zijn voor een complete installatie inclusief montage, bekabeling, omvormer en btw.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen = €4.000

   9 panelen = €4.700

   12 panelen = €5.700


Premium zonnepaneel 430 w

   6 panelen = €4.000

   9 panelen = €4.900

   12 panelen = €6.100

Illustratie van een Nederlandse reeks huizen met zonnepanelen
huisje met thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen kopen met een thuisbatterij

Een hele pv-installatie met zonnepanelen en een thuisbatterij kan snel een flinke investering worden. Of je nou huurt of koopt, voor iedereen is er een optie bij Otovo.

De thuisbatterij is altijd een investering in een duurzame toekomst. Want je gebruikt zo gemiddeld 70% van je eigen opgewekte zonnestroom zelf. Zonder batterij is dat maar slechts 30%.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen= €10.000

   9 panelen = €11.800

   12 panelen = €13.900

Hoeveel kWh wek je gemiddeld op met zonnepanelen in Apeldoorn?

Met ongeveer 12 zonnepanelen en een kilowattpiek-vermogen van rond 5 wek je jaarlijks gemiddeld 5016 kWh zonne-energie op in Apeldoorn. Dat is meer dan genoeg om de rest nog te salderen.

Want het verbruik van een gemiddeld gezin ligt bij rond de 3000 - 4000 kwH. 2016 kWh wordt teruggeleverd aan het energienet, waar je zelf een mooie compensatie voor krijgt via de salderingsregeling.

Deze grafiek laat zien wat je met 12 standaard zonnepanelen van 400 w van Otovo voor elke maand kan opwekken.


Bron: Photovoltaic geographical information system van de Europese Commissie.

Grafiek kwh zonneenergie in Apeldoorn

Subsidies voor een duurzaam Apeldoorn

Voor Apeldoorn zijn er geen specifieke subsidies voor zonnepanelen voor particulieren meer. Toch heeft de gemeente een aantal programma's en financiele incentives om de stad duurzamer en groener te maken. Vooral voor gemeenschappelijke projecten.

   Subsidieregeling Energieke Activiteiten : Je collega's of je buren overtuigen om energieneutraler te worden? Vraag dan de subsidie aan om voor gemeenschappelijke projecten rondom verduurzaming een finaciele prikkel te kunnen ontvagen, bij voorbeeld voor een collectieve inkoop van zonnepanelen.

   Energiefonds Apeldoorn voor bedrijven, instellingen en organisaties om in energiemaatregelen te investeren, onder andere in zonnepanelen.

   Subsidie groene daken : Als je van plan bent je dak te vergroenen, vraag dan de subsidie aan voordat je aan de slag gaat.

   Subsidie woningisolatie : Nog tot en met 31 juli 2024 is het mogelijk voor isolatieprojecten in je huis €2.000 te ontvangen! Hiervoor geldt wel een inkomensgrens van 140% van het sociaal minimum.

Bekijk de mogelijkheden voor meer subsidies op de website van de gemeente Apeldoorn.


Hoe werkt het

 • huis

  Je eigen zonnedak

  Wij maken een optimaal legplan voor maximale besparing op je energierekening. Vul je adres in in de adresbalk bovenaan de pagina en binnen enkele seconden ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • offerte

  Een oplossing op maat

  Elke Otovo installatie is uniek. Onze projecten worden op maat voorbereid en gerealiseerd. Passend voor je huis, budget en planning.
 • Installatie

  Volledige ontzorging

  Wij verzorgen het gehele proces en alle administratie. Voor-, tijdens- en na de installatie van je zonnedak. Je volgt de voortgang van je project via je eigen Otovo-dashboard.
 • certificering

  Installatie

  Je zonnedak-systeem is aangesloten op het net en begint direct met het produceren van groene stroom. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.

Eenvoudig overstappen op zonne-energie

Otovo verzekert je van de beste kwaliteit zonnepanelen voor jouw dak, inclusief installatie.

Vaste lage prijzen

Terwijl de jaren verstrijken en de energieprijzen stijgen, blijven jouw kosten gelijk!

Makkelijk afkopen

Elke maand wordt de resterende waarde van het systeem lager, waardoor afkoop steeds goedkoper wordt!

20 jaar garantie

Wij zorgen voor de service en het onderhoudt zodat jij er geen omkijken naar hebt!

Een maandelijks abonnement zonder voorrijkosten. Otovo is 20 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw installatie. In de tussentijd kun je het afkopen, indien gewenst.

van € 30maand