Zonnepanelen Almere: Prijzen voor huren en kopen, met of zonder batterij. Help Flevoland groener te worden!

Kaart van Nederland met de pin op Almere

Zonnepanelen in Almere - hoe werkt dat?☀️

Almere is een van de jongste steden in Nederland. De hele provincie Flevoland is ontstaan uit de inpoldering van de Zuiderzee. Sinds 1984 is de gemeente Almere een eigen stad.

Omringt door water, is het klimaat hier een gematigd zeeklimaat. Zoals vele steden aan de kust van Nederland krijgt Almere steeds meer last van de klimaatverandering. Meer zonneschijn maar ook extreem weer is het gevolg.

Maar er is goed nieuws: ruim een kwart van de geschikte daken in Almere is al voorzien van zonnepanelen. Ook is de gemeente Almere bezig met haar Klimaatvisie om bijvoorbeeld hitte in de openbare ruimte terug te dringen.
Sinds 2015 zijn er bovendien honderde daken van zonnepanelen voorzien: zowel van de gemeente en bedrijven als ook van particulieren.

Wil jij ook bijdragen om Almere duurzamer te maken? Kijk dan wat Otovo voor jou kan betekenen voor eigen zonnepanelen.
Kosten voor zonnepanelen huren per maand in Almere

Wel zonnepanelen maar geen investering? Dat kan. Als je zonnepanelen per maand huurt! Hieronder zie je een overzicht hoeveel je per maand kwijt bent voor het huren van zonnepanelen in Almere.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen = €43

   9 panelen = €51

   12 panelen = €62


Premium zonnepaneel 425 w

   6 panelen = €47

   9 panelen = €54

Illustratie van een zonnepaneel met een lintje
illustratie van een thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen huren per maand met een thuisbatterij

Met een thuisbatterij ben je gewapend voor de toekomst. In Nederland hebben we namelijk last van netcongestie. Dat betekent dat het energienet vaak overbelast raakt door de hoeveelheid stroom die terug naar het net gebracht wordt.

Als je volop wilt genieten van je zelf opgewekte stroom, raden we aan om ook een thuisbatterij aan te schaffen.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen= €104

   9 panelen = €117

   12 panelen = €171

Kosten voor zonnepanelen kopen in Almere

Veel mensen in Nederland kopen hun pv-installatie. Dit is echter niet voor iedereen te behappen. Als je er voor kiest om te kopen, verdien je de aanvankelijke investering meestal binnen 5 jaar terug. Dit is grotendeels te danken aan de salderingsregeling en de besparingen op je energierekening.

Let op, dit is een rekenvoorbeeld. Jouw specifieke situatie kan verschillen van de hier genoemde gegevens. Alle prijzen zijn voor een complete installatie inclusief montage, bekabeling, omvormer en btw.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen = €4.100

   9 panelen = €4.900

   12 panelen = €5.900


Premium zonnepaneel 425 w

   6 panelen = €4.500

   9 panelen = €5.100

Illustratie van een Nederlandse reeks huizen met zonnepanelen
huisje met thuisbatterij

Kosten voor zonnepanelen kopen met een thuisbatterij

Een hele pv-installatie met zonnepanelen en een thuisbatterij kan snel een flinke investering worden. Of je nou huurt of koopt, voor iedereen is er een optie bij Otovo.

De thuisbatterij is altijd een investering in een duurzame toekomst. Want je gebruikt zo gemiddeld 70% van je eigen opgewekte zonnestroom zelf. Zonder batterij is dat maar slechts 30%.


Standaard zonnepaneel 400w

   6 panelen= €10.200

   9 panelen = €11.700

   12 panelen = €16.400

Hoeveel kWh wek je gemiddeld op met zonnepanelen in Almere?

Met ongeveer 12 zonnepanelen en een kilowattpiek-vermogen van rond 5 wek je jaarlijks gemiddeld 5084 kWh zonne-energie op in Almere. Dat is meer dan genoeg om de rest nog te salderen.

Want het verbruik van een gemiddeld gezin ligt bij rond de 3000 - 4000 kwH. 2084 kWh wordt teruggeleverd aan het energienet, waar je zelf een mooie compensatie voor krijgt via de salderingsregeling.

Deze grafiek laat zien wat je met 12 standaard zonnepanelen van 400 w van Otovo voor elke maand kan opwekken.


Bron: Photovoltaic geographical information system van de Europese Commissie.
grafiek van kWh zonneenergie

Subsidies voor verduurzaming in Almere en andere initiatieven

De Duurzaamheidsagenda en de Klimaatvisie voor Almere dragen al bij aan een groene en gezondere toekomst voor Almere. Maar het loont ook financieel om een subsidie aan te vragen om bijvoorbeeld in woningsisolatie te investeren terwijl de gemeente Almere zelf geen specifieke subsidies meer aanbiedt.

   Bekijk de mogelijkheden van de ISDE- Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing- voor huiseigenaren. Je kunt een subsidie voor het isoleren van je huis, zonneboilers en warmtepompen ontvangen.

   De Subsidie klimaatadaptatie provincie Flevoland geeft je een financiële boost om bijvoorbeeld een biodivers dak of een regenwaterschutting aan te leggen. Zelfs als je tegels in je tuin verwijdert en helpt terrein te ontharden met vaste planten kan je tot €500 terug krijgen!

   Bedragen tussen de €200 en €2.500 zijn mogelijk.

   Bovendien zit er sinds 2023 geen btw meer op zonnepanelen en kan je btw voor eerder aangeschafte panelen nog steeds terugvragen.Kijk op groenengezond.almere voor subsidies en leningen die jou helpen om slim in een groene toekomst te investeren!


Doe nu de dakcheck!

Hoe werkt het

 • huis

  Je eigen zonnedak

  Wij maken een optimaal legplan voor maximale besparing op je energierekening. Vul je adres in in de adresbalk bovenaan de pagina en binnen enkele seconden ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • offerte

  Een oplossing op maat

  Elke Otovo installatie is uniek. Onze projecten worden op maat voorbereid en gerealiseerd. Passend voor je huis, budget en planning.
 • Installatie

  Volledige ontzorging

  Wij verzorgen het gehele proces en alle administratie. Voor-, tijdens- en na de installatie van je zonnedak. Je volgt de voortgang van je project via je eigen Otovo-dashboard.
 • certificering

  Installatie

  Je zonnedak-systeem is aangesloten op het net en begint direct met het produceren van groene stroom. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.

Eenvoudig overstappen op zonne-energie

Otovo verzekert je van de beste kwaliteit zonnepanelen voor jouw dak, inclusief installatie.

Vaste lage prijzen

Terwijl de jaren verstrijken en de energieprijzen stijgen, blijven jouw kosten gelijk!

Makkelijk afkopen

Elke maand wordt de resterende waarde van het systeem lager, waardoor afkoop steeds goedkoper wordt!

20 jaar garantie

Wij zorgen voor de service en het onderhoudt zodat jij er geen omkijken naar hebt!

Een maandelijks abonnement zonder voorrijkosten. Otovo is 20 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van jouw installatie. In de tussentijd kun je het afkopen, indien gewenst.

van € 30maand