Als je in Tilburg woont, dan heb je waarschijnlijk gemerkt dat de zon vaak schijnt! Dit is niet alleen prettig, maar biedt ook financiële voordelen. Door het plaatsen van zonnepanelen kun je namelijk honderden euro's per jaar besparen op je energierekening! Met gemiddeld 1.080 zonuren per jaar in Tilburg is er veel te winnen. Dit is meer dan voldoende om het energieverbruik van een gemiddeld Nederlands gezin te compenseren.

In dit artikel delen we graag met jou de voordelen van het investeren in zonnepanelen. Tilburg is een uitstekende locatie om je eigen duurzame energie op te wekken en we willen je graag laten zien hoe je het installatieproces van zonnepanelen in Tilburg aanpakt om optimaal te profiteren van je zonnepanelen.

Daartoe zullen we in detail gaan op:

  • de prijzen van zonnepanelen
  • de hoeveelheid energie die kan worden geproduceerd
  • de aanbevolen oriëntatie en helling van de modules
  • de compensatie van overschotten
  • manieren om jouw eigen zonnepanelen aan te schaffen.

Vraag gratis een offerte aan

De prijzen van zonnepanelen in Tilburg

Als je als huiseigenaar in Tilburg overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, dan kan de initiële investering een uitdaging zijn vanwege de hoge initiële kosten. Maar het aanschaffen van zonnepanelen biedt voordelen - in de vorm van aanzienlijke besparing op de energierekening. Otovo werkt samen met ervaren zonnepaneel installateurs in Tilburg om de beste kwaliteit en prijs te bieden. Daardoor kunnen de prijzen variëren per regio in Nederland.

Om een idee te krijgen van de gemiddelde aankoopprijzen van zonnepanelen in Tilburg, gaan we uit van het feit dat een gemiddeld huis ongeveer tien zonnepanelen nodig heeft om het energieverbruik te compenseren.

Gemiddelde aankoopprijs
5 zonnepanelen € 3.350
10 zonnepanelen € 4.810
15 zonnepanelen € 6.690

Veel mensen vinden de initiële investering in zonnepanelen te hoog, waardoor het niet haalbaar is om over te stappen op zonne-energie. Als dit voor jou geldt, biedt Otovo de oplossing: je kunt zonnepanelen huren tegen een laag maandelijks tarief. Wij plaatsen hoogwaardige zonnepanelen op je dak, waarmee je gebruik kunt maken van zelf opgewekte energie en honderden euro's kunt besparen op je energierekening. Daarnaast bieden we uitstekende garantie en onderhoud op de zonnepanelen, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt.


Hoeveel zonuren heeft Tilburg ongeveer op jaarbasis?

Zoals eerder aangegeven, kun je in Tilburg profiteren van ongeveer 1.080 zonuren per jaar, wat aanzienlijk is. Dit is genoeg om voldoende stroom op te wekken met zonnepanelen om het gemiddelde stroomverbruik van een Nederlands gezin te compenseren en zelfs meer! In de onderstaande tabel wordt weergegeven hoeveel zonne-energie (kWh) je kunt opwekken in Tilburg:

Maandelijkse energie output van zonnepanelen

Bron: re.jrc.ec.europa.eu


In Tilburg kun je met tien zonnepanelen jaarlijks 3.950,09 kWh aan duurzame zonne-energie opwekken. Als je bedenkt dat een gemiddeld Nederlands gezin jaarlijks gebruik maakt van 3.000 kWh energie, blijft er nog 950,09 kWh over. En wat je daarmee kunt doen, vertellen we je later in dit blog!

Wat is de ideale oriëntatie en helling voor zonnepanelen in Tilburg?

Het is van groot belang om de zonnepanelen op de juiste manier te oriënteren om de hoeveelheid energie die ze kunnen opwekken te maximaliseren. Dit betekent dat de panelen moeten worden geplaatst in de richting waarin de zon gedurende de dag beweegt, van oost naar zuid naar west. Over het algemeen geldt de regel dat hoe meer de zonnepanelen naar het zuiden gericht zijn, hoe beter het fotovoltaïsche effect zal zijn. Dit komt omdat zonnepanelen met een zuidelijke oriëntatie gedurende de hele dag het meeste zonlicht kunnen opvangen.

Het is essentieel om bij het plaatsen van zonnepanelen niet alleen te kijken naar de oriëntatie, maar ook naar andere omgevingsfactoren. In Tilburg zijn er bijvoorbeeld veel hoge gebouwen en bomen die de werking van zonnepanelen kunnen belemmeren. Als er obstakels zijn die het zonlicht blokkeren, kan het nodig zijn om de panelen op een andere plek op het dak te plaatsen waar ze meer zonlicht kunnen opvangen. Het is raadzaam om gedurende de dag te observeren hoe het zonlicht op het dak valt om te bepalen of er obstakels zijn. Een optimizer kan nog steeds voldoende energie opwekken, zelfs als er enkele obstakels zijn tussen de zon en de panelen.

De hellingshoek, oftewel de hoek van zonnepanelen ten opzichte van de horizon, is ook een belangrijke factor die de prestaties van de panelen beïnvloedt. Elk land heeft zijn eigen optimale hellingshoek, afhankelijk van de locatie op de aarde. In Nederland is de ideale hoek tussen de 10° en 50°, afhankelijk van de oriëntatie van de panelen. Bij panelen die naar het oosten of westen zijn gericht, is een hoek van 13° optimaal, terwijl panelen die naar het zuidwesten of zuidoosten zijn gericht het beste presteren met een hoek van 25°. Voor panelen die op het zuiden zijn gericht, is een hoek van 35° ideaal.


Compensatie van de surplus

We hebben eerder berekent dat je gemiddeld gezien zo’n 950,09 kWh aan zonne-energie overhoudt als je gebruik maakt van tien zonnepanelen. Maar weet je al hoeveel voordeel je uit dit overschot kunt halen?

Wanneer je meer energie opwekt dan je verbruikt, wordt het overschot aan energie teruggeleverd aan het energienet en kom je in aanmerking voor de Salderingsregeling. Dit houdt in dat je betaald krijgt voor de geleverde energie, waarbij energiemaatschappijen gemiddeld €0,20 per kWh betalen voor de teruggeleverde energie. Het is wel belangrijk om te weten dat dit bedrag kan verschillen per energiecontract en dat er bepaalde voorwaarden en regels zijn waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van de Salderingsregeling:

Tot en met 2024 kun je alle stroom die je opwekt salderen. Na 2024 wordt het salderingspercentage geleidelijk lager: in 2025 en 2026 is het 64%, en vanaf 2027 daalt het elk jaar met 9% tot 2030. Dit betekent dat je vanaf 2030 nog steeds 28% van je overgebleven zonne-energie kunt salderen.

Het lijkt misschien een belemmering, maar het is zeer ongebruikelijk dat een huishouden 100% van de opgewekte energie aan het elektriciteitsnet verkoopt. Dit komt omdat het eigen verbruik altijd eerst van de opbrengst wordt afgehaald. Als je in staat bent om al je eigen verbruik te compenseren, bespaar je al op je energierekening. En als je ook nog eens een vergoeding krijgt voor de overschot die je teruglevert aan het net, is dat mooi meegenomen! Met de vele uren zonlicht die je in Tilburg kunt opvangen, kun je uiteindelijk zeer gunstige resultaten behalen.


Installateurs in Tilburg

Wil jij ook graag zonnepanelen laten installeren? Dan regelen we dat bij Otovo graag voor je. Je hoeft de fotovoltaïsche platen immers niet zelf op het dak te installeren.

Als je kiest voor Otovo om te verduurzamen (en besparen!) met zonne-energie, hoef je je geen zorgen te maken over de installatie van jouw zonnepanelen. Otovo werkt namelijk alleen samen met zorgvuldig geselecteerde, gecertificeerde installateurs, wat betekent dat je verzekerd bent van een goede installatie van je zonnepanelenproject. Je hoeft zelf geen installateur te zoeken, want Otovo wijst automatisch een geschikte professional in Tilburg aan die met precisie en deskundigheid jouw zonnepanelen zal installeren, onder begeleiding van onze eigen ingenieurs.

Wat dacht je van zonnepanelen huren?

Als je interesse hebt in zonnepanelen, maar je wilt je spaargeld niet gebruiken voor de initiële investering, biedt Otovo een oplossing: je kunt zonnepanelen huren tegen een laag maandbedrag. Het is een aantrekkelijke optie, omdat Otovo het onderhoud voor je regelt! Je hoeft alleen maar te genieten van de energie die je opwekt met jouw eigen zonnepanelen. Tilburg is een zeer gunstige locatie voor het opwekken van zonne-energie. Dus ben je klaar om geld te besparen op je energierekening?

Lees ons blog over alles wat je moet weten over het installeren, huren en gebruiken van zonnepanelen!

Benieuwd naar wat jouw opties zijn? Bereken dan meteen hoeveel jij kunt besparen met onze vrijblijvende offerte.

Vraag een offerte aan
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo Nederland
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``