Wil je zonnepanelen op je dak installeren zonder enige initiële investering? Dat kan! Dankzij de verhuur van zonnepanelen bij Otovo. In dit blog nemen we je mee in het verhuurproces: hoe werkt het huren van zonnepanelen? Wat zijn de kosten van het huren? En wat zijn nu de voordelen van zonnepanelen huren? Lees snel verder.


Zonnepanelen huren bij Otovo

Velen zijn nog onder de veronderstelling dat het aanschaffen van zonnepanelen een grote initiële investering vergt. Dit is ook waar als je ervoor kiest om je zonnepanelen te kopen. Maar wist je dat je ook kunt kiezen voor zonnepanelen huren? Als je je zonnepanelen huurt, hoef jij geen investering te doen bij de aanschaf van de panelen: dit doet de partij waarbij je huurt namelijk voor je. Je betaalt alleen een maandelijks huurtarief voor de zonnepanelen. Hiermee is het gebruik van zonnepanelen een stuk toegankelijker geworden!

Bij Otovo huur je al een set zonnepanelen vanaf € 30 per maand! Wil je weten voor welk tarief jij kunt overstappen op zonne-energie?


Zonnepanelen huren of kopen?

Nu je weet dat je zonnepanelen ook gemakkelijk kunt huren, is de stap om over te gaan op zonne-energie een stuk gemakkelijker. Als ze zonnepanelen koopt, moet je namelijk een grote initiële investering doen. Een gemiddeld huishouden is al snel duizenden euro’s kwijt aan de aanschaf van zonnepanelen. Daar komen de installatie- en onderhoudskosten dan nog bovenop. Wil je graag overstappen op duurzame energie, maar wil je geen grote investering hoeven doen? Kies dan voor zonnepanelen huren! Zo heb je voor je het weet al een set zonnepanelen op je dak liggen zonder initiële investering en zonder gedoe. Ben je benieuwd naar hoe het huren van zonnepanelen in zijn werking gaat? We leggen het je graag uit.

Wat kost zonnepanelen huren?

Dat je geen investering hoeft te doen, is fijn. Maar het is natuurlijk belangrijk om te weten wat het huren van zonnepanelen je gaat kosten. Het is namelijk wel belangrijk dat de huurprijs lager is dan de besparingen die je ermee opdoet op je energierekening. Daarom kun je met onze handige rekentool snel zien hoeveel en welk type zonnepanelen wij adviseren voor jouw woning. Gemiddeld hebben Nederlandse huishoudens genoeg aan tien zonnepanelen. Je kunt bij Otovo al zonnepanelen huren vanaf € 30 per maand.

Installatie is zo gepiept

Zodra jij de huurovereenkomst aangaat met Otovo, sturen wij een installateur op pad om de panelen bij jouw thuis te installeren. Hier hoef jij niets voor te doen. Vanaf het moment dat de installatie compleet is, begin jij al met geld besparen!

De beste kwaliteit en service

Otovo verzekert je van de beste kwaliteit zonnepanelen. Je hebt dan ook 20 jaar garantie op de panelen op jouw dak. Is er onderhoud nodig? Geen zorgen, dit doen wij voor je - kosteloos!


De voordelen van zonnepanelen huren

Twijfel je nog over het huren van zonnepanelen? Het is ook geen beslissing die je in een dag maakt. Toch is de financiële impact bij het huren een stuk geringer dan wanneer je zonnepanelen koopt. Je zit enkel aan een maandtarief. Daarnaast profiteer je van enorm veel voordelen als er zonnepanelen op je dak geïnstalleerd zijn. We zetten ze nog één keer voor je op een rijtje:

Geen hoge initiële kosten

In tegenstelling tot het kopen van zonnepanelen, hoef je wanneer je zonnepanelen huurt geen investering te doen. Dit doet de verhuurder voor je. Je betaalt enkel een maandtarief voor het huren van de zonnepanelen. En dit maandbedrag is uiteraard veel langer dan de energiebesparing die je ermee opwekt. Door de optie van zonnepanelen huren aan te bieden, geven we bij Otovo meer huishoudens een kans om over te stappen op groene stroom. Zo kun jij je spaargeld uitgeven aan andere dingen, zoals een prachtige reis of grote verbouwing.

Flexibele huurcontracten

Een ander voordeel van zonnepanelen huren, is de flexibiliteit. De enige verplichtingen bij het huren van zonnepanelen, is het betalen van je maandtarief. Groot onderhoud regelen wij voor je. Het enige dat jij qua onderhoud hoeft te doen, is het verwijderen van vuil van de zonnepanelen. Daarnaast kun je elke maand besluiten om de zonnepanelen over te kopen. Wil je ze niet houden? Dan zijn we net zo flexibel, want je kunt ons ook vragen om de zonnepanelen te de-installeren na afloop van je contract. Je dak wordt dan in zijn oorspronkelijke staat hersteld.

Lagere energiekosten

Zeker met de stijgende energieprijzen is het ook wel eens fijn om je maandelijkse kosten te zien dalen. Met zonnepanelen wek je een groot deel van de energie die je nodig hebt, zelf op. Alle energie die je zelf opwekt, is gratis! Hierdoor wordt je energierekening plots een stuk lager.

Geen onderhoud

Als je eigenaar bent van zonnepanelen, moet je deze ook zelf onderhouden. Als je je zonnepanelen huurt, scheelt dit je een hoop verantwoordelijkheid, tijd en geld. Otovo is dan namelijk verantwoordelijk voor al het grote onderhoud. Gaat er iets stuk? Bel ons en wij zorgen dat je zonnepanelen gerepareerd worden.

Salderingsregeling

Je kunt met je gehuurde zonnepanelen flink wat energie opwekken. In een zonnige maand zul je merken dat je energierekening heel erg laag is. Houd je aan het eind van de maand zelfs energie over? Dan kun je dit verkopen aan het net. Jij bent namelijk 100% eigenaar van jouw zonne-energie.

Bekijk nu de mogelijkheden om zonnepanelen te huren!

Hoe werken zonnepanelen?

Om precies te weten hoe zonnepanelen werken, duiken we even in de techniek. Zonnepanelen zijn opgebouwd uit fotovoltaïsche panelen. Zo’n paneel, ook wel een pv-paneel genoemd, is een platte structuur die opgebouwd is uit een reeks fotovoltaïsche cellen. Deze zijn bedekt met een laag glas en omringd door een aluminium behuizing voor extra stevigheid. Dit geheel is één zonnepaneel. En een zonnepaneel wekt energie op in drie stappen:

  • Het paneel wordt blootgesteld aan direct zonlicht;
  • De zonne-energie wordt overgedragen naar de elektronen op de siliciumcel;
  • Binnen het circuit wordt elektrische energie gecreëerd.

Afhankelijk van de hoeveelheid zonnepanelen die je huurt, wek je een hoeveelheid energie op. Deze energie wordt dan gebruikt om jouw huis te voorzien van stroom. Dat betekent niet dat, als er om een of andere reden niet genoeg elektriciteit geproduceerd wordt, je plots zonder stroom komt te zitten. Is al je zonne-energie op? Dan neemt het net het weer over. Zo heb je nooit last van stroomonderbrekingen.


Zonnepanelen afkopen? Dat kan!

Besluit je na een paar jaar dat je toch liever de volledige eigenaar wilt zijn van je zonnepanelen? Kies er dan voor om je zonnepanelen af te kopen. Dat kan je op elk gewenst moment! Elke maand dat de zonnepanelen energie aan het opwekken zijn, verdien je een bonus die het afkopen van je zonnepanelen voordeliger maakt. Als je huurcontract ten einde komt, kun je naast afkopen ook kiezen om je huurcontract te verlengen. Of vraag ons de panelen te verwijderen, dat is uiteraard ook een optie.


Huren zonnepanelen: welke garanties heb je?

Als je zonnepanelen huurt of koopt, profiteer je vanuit de fabrikant altijd van een aantal garanties.

Productgaranties

Deze is hetzelfde als je gewend bent bij het kopen van een TV of wasmachine. productgarantie beschermt je in geval van storing of een defect in de zonnepanelen. Bij Otovo geniet je van 20 jaar productgarantie!

Lineaire productgarantie

De lineaire productgarantie is een ander soort garantie die je dekt in geval van een voortijdige daling van de paneelproductie. Zoals elk elektrisch onderdeel slijt een zonnepaneel en verliest het na verloop van tijd iets van zijn efficiëntie (we hebben het over een productieverlies van minder dan 1% per jaar). Deze slijtage is natuurlijk en wordt door de fabrikanten zelf meegedeeld op de productbladen van de panelen. Anderzijds kan voortijdige slijtage het teken zijn van een defect paneel! De lineaire productgarantie beschermt je tegen dit risico.

Garantie op onderdelen en arbeid

In addition to a factory warranty, you are also entitled to a parts and labor warranty at Otovo. What does that mean? If necessary maintenance has to be carried out to ensure that the solar panels function properly during the term of the rental agreement, this will be on our plate. You are therefore covered for any equipment failure . This is what makes Otovo unique on the market, because this type of warranty often expires after two years with a traditional purchase.


Wil jij ook zonnepanelen huren?

Vraag gerust een prijsopgave aan voor jouw dak; je kunt bij Otovo al zonnepanelen huren vanaf € 30 per maand!

Contacteer ons nu!
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo Nederland
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``