Houd maandelijks geld over dankzij zonnepanelen, zonder dat je direct een grote investering hoeft te doen. Dit is mogelijk met zonnepanelen huren. Zo betaal je maandelijks een bedrag en heb je vanaf dag één al winst op je energierekening. In dit blog geven we je antwoord op de vragen: hoe werkt het huren van zonnepanelen? Wat zijn de kosten? Waarom kies je voor dit model? Tot slot kijken we naar het huren van zonnepanelen met een thuisbatterij. Lees gauw verder om te ontdekken wat zonnepanelen huren voor je doet.


Zonnepanelen huren bij Otovo

Het direct aanschaffen van zonnepanelen brengt een grote investering met zich mee. Als je niet in de gelegenheid bent om direct zo’n bedrag neer te leggen, of er simpelweg niet zoveel voor voelt, is er ook een andere optie: het huren van de panelen.

Wat betekent het huren van zonnepanelen?

In Nederland zijn er veel aanbieders en veel verschillende modellen. Dit is wat het betekent bij Otovo:

  • Wij betalen de zonnepanelen
  • Jij betaalt maandelijks een bedrag gedurende 20 jaar
  • Aan het eind van de contractduur mag je ze overnemen

De kosten

Dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen, is natuurlijk fijn. Toch wil je wel weten wat het je maandelijks kost als je kiest voor deze optie. Om met de deur in huis te vallen: er bestaat geen standaardbedrag. Ieder huishouden is namelijk verschillend. Wel is er een gemiddelde: een gemiddeld huishouden in Nederland heeft genoeg aan tien zonnepanelen. Dit komt neer op een bedrag van €30,- per maand. Ben je benieuwd naar jouw specifieke situatie? Dit bereken je gauw met de gratis dakscan. Binnen een minuut weet je hoeveel je betaalt en hoeveel je bespaart op je energierekening.


Bereken je besparing

Hoe werkt het huren van zonnepanelen?

Zodra je hebt uitgerekend wat zonnepanelen huren je oplevert, is het aan de aanbieder om jou hier zo goed mogelijk in te ondersteunen. Dit is hoe het werkt:

  • Naar aanleiding van de gratis dakscan neemt de aanbieder contact met je op. In een telefonisch gesprek, of in een online meeting nemen jullie samen alles nog een keertje door en maken jullie een afspraak voor de installatie.
  • Je geeft toestemming aan het bedrijf om de panelen op je dak te installeren.
  • De installateur komt bij je langs en monteert de zonnepanelen voor je.
  • De zonnepanelen gaan rond de vijfentwintig jaar mee.
  • Mocht blijken dat het systeem onderhoud nodig heeft, of dat er een defect is, dan regelt de aanbieder alles voor je.

Op deze manier profiteer je van een lagere energierekening en draag je je steentje bij aan het milieu, zonder dat je er omkijken naar hebt.


Waarom kiezen voor zonnepanelen huren?

Twijfel je nog over zonnepanelen huren? Begrijpelijk. Het is geen beslissing die je in een dag maakt. Toch is de financiële impact bij zonnepanelen huren een stuk kleiner dan wanneer je ze direct koopt. We zetten de twee modellen tegen elkaar af:

Zonnepanelen huren Zonnepanelen kopen
Geen hoge instapkosten Een investering vooraf
Flexibele huurcontracten Rechtmatig eigenaar
Geen onderhoud Wel onderhoud
Lagere energiekosten Ook lagere energiekosten


Geen hoge instapkosten

Niet iedereen is in de positie om direct een groot bedrag neer te leggen. Met huren neemt de aanbieder die kosten op zich. Je betaalt alleen het maandtarief voor de huur. Zo zijn er meer huishoudens in de gelegenheid om over te stappen op groene stroomt, meer geld te besparen en dit uiteindelijk te steken in een welverdiende vakantie of grote verbouwing. Vanzelfsprekend zijn de maandelijkse kosten natuurlijk lager dan de besparing die je ervoor terugkrijgt.

Flexibele huurcontracten

Flexibiliteit is een ander groot voordeel. De enige verplichting die je aangaat bij zonnepanelen huren, is het betalen van je maandtarief. Er is een optie om zonnepanelen over te kopen. Wil je ze niet houden? Dan verwijdert de installateur de zonnepanelen weer na afloop van je contract. Je dak is dan weer in zijn originele staat hersteld. Dit geldt niet bij directe aanschaf; dan dien je een nieuwe plek van bestemming te vinden voor de panelen.

Geen onderhoud

Als je zelf eigenaar bent van zonnepanelen, dan moet je deze ook zelf onderhouden. Kies je voor zonnepanelen huren, dan heb je die verantwoordelijkheid niet. De aanbieder is in dit geval namelijk verantwoordelijk voor de werking van je zonnepanelen. Het enige dat jij hoeft te doen, is het verwijderen van vuil van je zonnepanelen. Kortom: je hebt geen gedoe.

Lagere energiekosten

Als we één ding zeker weten, dan is het dat de markt instabiel is. Met zonnepanelen huren of kopen krijg je meer grip op de situatie. Je verlaagt namelijk je maandelijkse bedrag. Met zonnepanelen wek je een groot deel van de energie op die je nodig hebt. Alle energie die je zelf opwekt is gratis! Zo is je rekening ineens een stuk lager.


Zonnepanelen huren met een thuisbatterij

Indien je kiest voor zonnepanelen huren, dan heb je ook de mogelijkheid om een thuisbatterij te nemen. Dit is handig, omdat uiteindelijk de salderingsregeling verdwijnt. Zo loop jij alvast voor op energieonafhankelijkheid en weet je zeker dat je geld blijft besparen. Lees meer over de thuisbatterij.


Welke garanties heb je?

Of je nu kiest voor zonnepanelen huren of kopen: je hebt altijd een aantal garanties. We maken onderscheid in productgarantie, lineaire garantie en garantie op onderdelen en onderhoud.


Wil je ook zonnepanelen huren?

Bekijk gauw hoeveel geld jij bespaart met zonnepanelen met de gratis dakscan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. In heel Nederland leggen we binnen vier weken de panelen op je dak, profiteer je direct van lagere energierekening en verklein je je ecologische voetafdruk.

Vraag gerust een gratis prijsopgave aan voor jouw dak; je huurt bij Otovo al zonnepanelen vanaf € 30 per maand.

Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo Nederland
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``