Bespaar op je energierekening met zonnepanelen

Ben eigen baas over je energieverbruik en zorg ervoor dat je maandelijks geld overhoudt. Doe de dakscan om te kijken wat je maandelijks bespaart šŸ‘‡.
Zonnepanelen

Waarom zonnepanelen?

   Duurzaamheid
   Bij zonnepanelen is de energierevolutie meer dan alleen een slogan. Produceer je eigen groene stroom uit een onuitputtelijke bron.

   Onafhankelijkheid
   Schommelingen en hoge prijzen in de energiemarkt zijn een aanslag op je budget. Blijf onafhankelijk en bescherm jezelf tegen stijgende elektriciteitsprijzen.

   Besparingspotentieel
   Zonnepanelen verlagen je energierekening, omdat je simpelweg je eigen stroom opwekt. Hierdoor hoef je dus minder vaak het openbare energienet aan te spreken.

Geld besparen

Zonnepanelen brengen je energierekening omlaag, zodat je meer geld overhoudt voor andere dingen. Benieuwd naar andere manieren om geld te besparen? Duik dan in ons dossier 'Appeltje voor de Dorst'.
Ontdek ideeƫn om zowel je vaste als je variabele uitgaven te verlagen, zodat je niet ƩƩn appeltje, maar een heel mandje met appels voor de dorst kweekt.
appeltje

Waar let je op bij de aanschaf?

 • omvormer

  Het type omvormer

  Een omvormer zet zonne-energie om in wisselstroom voor thuisgebruik. Er zijn twee dominante typen omvormers: de seriele omvormer, die meerdere zonnepanelen in serie aansluit en de micro-omvormer, die elk zonnepaneel afzonderlijk omvormt. Micro-omvormers zijn duurder maar hebben een langere levensduur van tien tot vijftien jaar extra.
 • installer

  Veiligheid bij installatie

  Voor zonnepaneelinstallatie is certificering vereist om de veiligheid te beloven. Otovo hanteert scope 12-certificering. Dit is normaal alleen verplicht voor zakelijke installaties, maar wij gebruiken het ook voor particuliere installaties. Bovendien voeren we steekproefsgewijze keuringen uit, een taak die arbodiensten normaal vervullen.
 • garantie

  Garantie op de werking

  Garantie is essentieel voor de prestatie en duurzaamheid. Heb je interesse in het huren van zonnepanelen? In dat geval biedt Otovo twintig jaar garantie. Hierin zorgen wij voor de best mogelijke werking van je installatie en nemen we al het onderhoud op ons. Zo geniet jij zonder zorgen van je zonne-installatie.

Hoe werkt het

 • huis

  Je eigen zonnedak

  Wij maken een optimaal legplan voor maximale besparing op je energierekening. Vul je adres in in de adresbalk bovenaan de pagina en binnen enkele seconden ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • offerte

  Een oplossing op maat

  Elke Otovo installatie is uniek. Onze projecten worden op maat voorbereid en gerealiseerd. Passend voor je huis, budget en planning.
 • Installatie

  Volledige ontzorging

  Wij verzorgen het gehele proces en alle administratie. Voor-, tijdens- en na de installatie van je zonnedak. Je volgt de voortgang van je project via je eigen Otovo-dashboard.
 • certificering

  Installatie

  Je zonnedak-systeem is aangesloten op het net en begint direct met het produceren van groene stroom. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.

Ontvang gratis ons e-book over zonne-energie

Door je e-mailadres in te voeren, geef je Otovo toestemming om je persoonlijke gegevens op te slaan en te verwerken. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze communicatie.