Bespaar op je energierekening met zonnepanelen

Ben eigen baas over je energieverbruik en zorg ervoor dat je maandelijks geld overhoudt. Doe de dakscan om te kijken wat je maandelijks bespaart šŸ‘‡.
zonnedak Nederland

Waarom zonnepanelen?

   Duurzaam
   Bij zonnepanelen is de energierevolutie meer dan alleen een slogan. Produceer je eigen groene stroom uit een onuitputtelijke bron.

   Hoog rendement
   Zonnepanelen huren? Verlaag je elektriciteitskosten vanaf dag 1 en begin direct met geldbesparen zonder hoge uitgaven voorop!

   Word onafhankelijk
   Schommelingen en hoge prijzen in de energiemarkt zijn een aanslag op je budget. Blijf onafhankelijk en bescherm jezelf tegen stijgende elektriciteitsprijzen.

   Bespaar en vergroen
   Met zonnepanelen wek je niet alleen je eigen stroom op maar ook die van anderen. Je levert het overschot dat je produceert terug aan het net en hebt een belangrijke bijdrage aan de energietransitie.

Waar let je op bij zonnepanelen?

aantal zonnepanelen

Het type omvormer

Een omvormer zet zonne-energie om in wisselstroom voor thuisgebruik. Er zijn twee dominante typen omvormers: de seriele omvormer, die meerdere zonnepanelen in serie aansluit en de micro-omvormer, die elk zonnepaneel afzonderlijk omvormt. Micro-omvormers zijn duurder maar hebben een langere levensduur van tien tot vijftien jaar extra.

Veiligheid bij installatie

Voor zonnepaneelinstallatie is certificering vereist om de veiligheid te beloven. Otovo hanteert scope 12-certificering. Dit is normaal alleen verplicht voor zakelijke installaties, maar wij gebruiken het ook voor particuliere installaties. Bovendien voeren we steekproefsgewijze keuringen uit, een taak die arbodiensten normaal vervullen.
installatie veilig
zonnepanelen garantie

Garantie op de werking

Bij zonnepanelen is garantie essentieel voor hun prestatie en duurzaamheid. Otovo biedt twintig jaar garantie en neemt al het onderhoud op zich, zodat jij zonder zorgen geniet van je installatie.

Hoe werkt het

 • huis

  Je eigen zonnedak

  Wij maken een optimaal legplan voor maximale besparing op je energierekening. Vul je adres in in de adresbalk bovenaan de pagina en binnen enkele seconden ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • offerte

  Een oplossing op maat

  Elke Otovo installatie is uniek. Onze projecten worden op maat voorbereid en gerealiseerd. Passend voor je huis, budget en planning.
 • Installatie

  Volledige ontzorging

  Wij verzorgen het gehele proces en alle administratie. Voor-, tijdens- en na de installatie van je zonnedak. Je volgt de voortgang van je project via je eigen Otovo-dashboard.
 • certificering

  Installatie

  Je zonnedak-systeem is aangesloten op het net en begint direct met het produceren van groene stroom. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.

Ontvang gratis ons e-book over zonne-energie

Door je e-mailadres in te voeren, geef je Otovo toestemming om je persoonlijke gegevens op te slaan en te verwerken. Je kunt je op elk moment afmelden voor deze communicatie.