Als je jouw weekend weg hebt gewonnen wil je natuurlijk zo snel mogelijk beginnen met je sightseeing plannen. Natuurlijk staan de meest bekende gebouwen en musea op je lijstje, zoals de Notre Dame en het Louvre. Maar wist je dat er in Parijs een paar minder bekende parels zijn, die ook nog eens zijn bedekt met zonnepanelen? Absoluut de moeite waard om te bezoeken: Pavillon de l’Arsenal en La Cité des Sciences et de l’Industrie. 

Pavillon de l’Arsenal

Ben je gek op bouwkunde en architectuur? Dan is dit museum een absolute must-see tijdens je bezoek aan Parijs. Op slechts een kwartiertje lopen van de Notre Dame bevindt zich dit museum, dat volledig is gewijd aan de architectuur en bouwkunde van de stad. Gebouwd in 1878 met als oorspronkelijk doel een volksmuseum voor schilderkunst, heeft dit pand door de jaren heen verschillende gedaantes aangenomen, van pastafabriek tot restaurant. Zo’n honderd jaar later is het weer teruggebracht naar zijn oorspronkelijke staat.

Tegenwoordig biedt de tentoonstelling een boeiende kijk op de evolutie van Parijs door de jaren heen, waardoor je een levendig beeld krijgt van de transformatie van de stad tot een wereldmetropool. De expositie omvat stadsplannen, foto's en tekeningen en beschikt over een interactieve kaart van de stad. Met één druk op de knop beland je op specifieke locaties, zoals de buurt van je hotel of je favoriete deel van de stad. Bovendien is de toegang tot dit museum helemaal gratis. Het museum zet sterk in op duurzaamheid, wat blijkt uit hun dak, dat bedekt is met zonnepanelen.

La Cité des Sciences et de l'Industrie

Als je op ontdekking wilt gaan aan de rand van het bruisende stadscentrum, is dit museum leuk om aan je lijstje toe te voegen. La Cité des Sciences et de l’Industrie richt zich volledig op - de naam zegt het al - wetenschap. In 1986 opende zij haar deuren en verschafte ze toegang tot vijf etages van glas en staal vol vernuft. Hiermee is het het grootste centrum voor techniek en wetenschap in Europa. En als een gebouw dat zich volledig toelegt op wetenschap en technologie, is dit museum ook een van de meest bijzondere architectonische hoogstandjes in Parijs, met een dak vol zonnepanelen.

Naast wisselende tentoonstellingen, laten ze wetenschap zien in de breedste zin van het woord. Van een boeiend planetarium met informatieve en inspirerende content over het heelal tot afdelingen gewijd aan beroepen, gezondheid en zelfs een weelderige kas. Daarnaast is er nog de optie om je filmhart op te halen in de grote koepel: de thuisbasis van een IMAX-theater. Tot slot geeft een van de vijf verdiepingen je toegang tot de Argonaute onderzeeër. Toegang tot het museum kost €13 per persoon. 

Wil jij deze gebouwen van dichtbij bekijken en kans maken op een weekend Parijs?

Hier klikken voor meer info
Je hebt je succesvol geabonneerd op Otovo Nederland
Welkom terug!
Super goed!
Je link is verlopen
Succes!
``