#SunnyFriday is gestart: pak onze zonnedeal!

Doe mee met onze #SunnyFriday en geef een boost aan een duurzame toekomst met zonne-energieoplossingen. Bereken jouw voordeel vandaag nog en krijg de drie donkerste maanden van ons cadeau. šŸ‘‡
zonnedeal

Jouw aanbieding voor #SunnyFriday

Wissel jouw Black Friday in voor SunnyFriday en vier je novembermaand met een groene keuze. Black Friday is dankzij de massaconsumptie schadelijk voor het milieu. Steun het milieu met een groene aankoop.
Overweeg deze maand een groene keus te maken door te investeren in een duurzaam zonnesysteem.
šŸ‘‰šŸ» Krijg nu de drie donkerste maanden van ons cadeau. Betaal pas wanneer het zonnetje weer begint te schijnen, maar bespaar wel al direct op je energierekening.

COĀ²-uitstoot

Back Friday zorgt voor ongeveer 429.000 ton aan COĀ²-uitstoot. Wist je al dat een zonnedak van 5kW een uitstoot van twee ton COĀ² vermindert?
Black Friday heeft toffe aanbiedingen, maar hierdoor ook een grote ecologische voetafdruk. Zonne-energie is daarentegen een duurzame en portemonneevriendelijke keuze. Met een zonnedak van 5kW compenseer je de uitstoot van Black Friday in slechts Ć©Ć©n dag.
COĀ²-uitstoot
sunnyfriday recyclen

Recycling

Meer dan 80% van de Black Friday-aankopen belandt in de prullenbak, na maar een paar keer te zijn gebruikt. Materialen die nodig zijn voor zonnepanelen zijn daarentegen voor zo'n 96% geschikt voor recycling.
Black Friday leidt vaak tot impulsaankopen die helaas bijdragen aan milieuvervuiling. Zonnepanelen zijn een duurzaam alternatief. De materialen die nodig zijn voor zonnepanelen belanden niet zo snel in de vuilnisbak, deze zijn namelijk geschikt om te gebruiken voor andere doeleinden zoals: nieuw glasproducten, bouwmaterialen of nieuwe zonnepanelen.

Verspilling van plastic

Black Friday staat bekend om zijn winkelgekte, maar het draagt ook bij aan een ander soort gekte: de plastic-gekte.
80% van het plastic dat gebruikt is voor Black Friday, belandt op de vuilnisbelt. Ook bestaat de optie dat men het verbrandt. Hierdoor krijgt ons milieu weer een enorme knauw.
Zonne-energie betekent een doorbraak in de aanpak van de plasticafvalcrisis. Zonnepanelen zijn gemaakt van 10% recyclebaar plastic, gaan ongeveer twintig jaar mee en verminderen de ecologische voetafdruk dankzij de schone energieproductie die erbij komt kijken.
recyclebaar plastic

Hoe werkt het

 • huis

  Je eigen zonnedak

  Wij maken een optimaal legplan voor maximale besparing op je energierekening. Vul je adres in in de adresbalk bovenaan de pagina en binnen enkele seconden ontvang je een vrijblijvende offerte.
 • offerte

  Een oplossing op maat

  Elke Otovo installatie is uniek. Onze projecten worden op maat voorbereid en gerealiseerd. Passend voor je huis, budget en planning.
 • Installatie

  Volledige ontzorging

  Wij verzorgen het gehele proces en alle administratie. Voor-, tijdens- en na de installatie van je zonnedak. Je volgt de voortgang van je project via je eigen Otovo-dashboard.
 • certificering

  Installatie

  Je zonnedak-systeem is aangesloten op het net en begint direct met het produceren van groene stroom. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee.
 • Review Otovo
 • Review Otovo
 • Review Otovo